Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Sekarang kad loyalty petrol penting

Go down 
AuthorMessage
holdenkia
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 06/07/2013

PostSubject: Sekarang kad loyalty petrol penting   Mon Nov 27, 2017 1:15 pm

bukan nak cakap ape la.. loyalty sekrg tersgt la penting jugak sbb minyak akn mahal.. so, points yg ade tu la kite collect utk tebus minyak petrol.. korg pakai loyalty kad petrol mane??
Back to top Go down
manne
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 22
Join date : 19/08/2013

PostSubject: Re: Sekarang kad loyalty petrol penting   Tue Nov 28, 2017 1:23 pm

holdenkia wrote:
bukan nak cakap ape la.. loyalty sekrg tersgt la penting jugak sbb minyak akn mahal.. so, points yg ade tu la kite collect utk tebus minyak petrol.. korg pakai loyalty kad petrol mane??

ak pakai byk.. sebab buat standby je.. mane yg snng dpt point tu ler ak akn pakai.. tapi ak rase mane2 sama je.. cuma beza dia point setiap pump jek..
Back to top Go down
kancil
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 21
Join date : 04/10/2013

PostSubject: Re: Sekarang kad loyalty petrol penting   Tue Nov 28, 2017 1:49 pm

manne wrote:

ak pakai byk.. sebab buat standby je.. mane yg snng dpt point tu ler ak akn pakai.. tapi ak rase mane2 sama je.. cuma beza dia point setiap pump jek..

xde la ade byk beza ok setiap petrol station tu pnye loyalty card... lain kali buat la survey then buat comparison.. petronas je bagi i dia bagi points lebih skrg.. 3 points setiap pump.. lagipun petronas ade byk benefits dia..
Back to top Go down
LetterNOTinker
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 29/11/2017

PostSubject: Re: Sekarang kad loyalty petrol penting   Wed Nov 29, 2017 6:25 am

holdenkia wrote:
bukan nak cakap ape la.. loyalty sekrg tersgt la penting jugak sbb minyak akn mahal.. so, points yg ade tu la kite collect utk tebus minyak petrol.. korg pakai loyalty kad petrol mane??

aku guna motor, setiap kali isi minyak pun 3 litre saja, 3 point setiap minggu, tak tau berapa lama baru boleh redeem la boss
Back to top Go down
fidaus
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 29/11/2017

PostSubject: Re: Sekarang kad loyalty petrol penting   Wed Nov 29, 2017 10:37 am

LetterNOTinker wrote:
holdenkia wrote:
bukan nak cakap ape la.. loyalty sekrg tersgt la penting jugak sbb minyak akn mahal.. so, points yg ade tu la kite collect utk tebus minyak petrol.. korg pakai loyalty kad petrol mane??

aku guna motor, setiap kali isi minyak pun 3 litre saja, 3 point setiap minggu, tak tau berapa lama baru boleh redeem la boss

1 liter x 3 point... so yg petronas punya blh dpt 9 point bukan ke? Kalau x silap... hmmm skrg petronas active pula... hahaha
Back to top Go down
fidaus
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 29/11/2017

PostSubject: Re: Sekarang kad loyalty petrol penting   Wed Nov 29, 2017 10:39 am

manne wrote:
holdenkia wrote:
bukan nak cakap ape la.. loyalty sekrg tersgt la penting jugak sbb minyak akn mahal.. so, points yg ade tu la kite collect utk tebus minyak petrol.. korg pakai loyalty kad petrol mane??

ak pakai byk.. sebab buat standby je.. mane yg snng dpt point tu ler ak akn pakai.. tapi ak rase mane2 sama je.. cuma beza dia point setiap pump jek..
dompet ko blh letak berapa kad... byk tu... ic lagi .... mcm mana ye kalau mcm tu.. i guna 2 saja... shell dng petronas je.
Back to top Go down
missycheesie
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 12
Join date : 23/01/2012

PostSubject: Re: Sekarang kad loyalty petrol penting   Wed Nov 29, 2017 5:17 pm

fidaus wrote:

1 liter x 3 point... so yg petronas punya blh dpt 9 point bukan ke? Kalau x silap... hmmm skrg petronas active pula... hahaha

betul lahh.. aqu pakai petronas jugak.. walaupun aku naik kete kelisa je tapi sejak akhir2 ni byk pulak point aqu dapat.. aqu baru tahu last week yg petronas ade buat promotion 1L dapat 3 points.. aqu nak kumpul points byk pnye pasal, aqu share dgn famliy member aqu yg lain hahhaah
Back to top Go down
kooixin87
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 24/09/2012

PostSubject: Re: Sekarang kad loyalty petrol penting   Wed Nov 29, 2017 5:38 pm

holdenkia wrote:
bukan nak cakap ape la.. loyalty sekrg tersgt la penting jugak sbb minyak akn mahal.. so, points yg ade tu la kite collect utk tebus minyak petrol.. korg pakai loyalty kad petrol mane??

i pakai bhp.. walaupun stesen minyak dia kurang kat malaysia.. tapi minyak dia bagus tau! mcm shell pun best jugak.. pakai bonuslink isi minyak ikot had dia, boleh beli air dgn harga murah.. tapi ikot promo jgak
Back to top Go down
Amir_OUM
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 14
Join date : 05/04/2017

PostSubject: Re: Sekarang kad loyalty petrol penting   Thu Nov 30, 2017 9:59 am

kooixin87 wrote:
holdenkia wrote:
bukan nak cakap ape la.. loyalty sekrg tersgt la penting jugak sbb minyak akn mahal.. so, points yg ade tu la kite collect utk tebus minyak petrol.. korg pakai loyalty kad petrol mane??

i pakai bhp.. walaupun stesen minyak dia kurang kat malaysia.. tapi minyak dia bagus tau! mcm shell pun best jugak.. pakai bonuslink isi minyak ikot had dia, boleh beli air dgn harga murah.. tapi ikot promo jgak

Stesen mana in?? Yg bagus?? Tapi x byk dengar promosi dari stesen tu... mcm petronas blh lagi dpt x3 point... blh tukar lagi byk air tu.. hehehe
Back to top Go down
Amir_OUM
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 14
Join date : 05/04/2017

PostSubject: Re: Sekarang kad loyalty petrol penting   Thu Nov 30, 2017 10:02 am

manne wrote:
holdenkia wrote:
bukan nak cakap ape la.. loyalty sekrg tersgt la penting jugak sbb minyak akn mahal.. so, points yg ade tu la kite collect utk tebus minyak petrol.. korg pakai loyalty kad petrol mane??

ak pakai byk.. sebab buat standby je.. mane yg snng dpt point tu ler ak akn pakai.. tapi ak rase mane2 sama je.. cuma beza dia point setiap pump jek..

Bagi ko like. Byk standby letak dlm kereta ke? Hahaha isi semua brand pun... gile tu... x takut kereta ada masalah ke?
Back to top Go down
popolan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 22/01/2012

PostSubject: Re: Sekarang kad loyalty petrol penting   Fri Dec 01, 2017 1:26 pm

kooixin87 wrote:
holdenkia wrote:
bukan nak cakap ape la.. loyalty sekrg tersgt la penting jugak sbb minyak akn mahal.. so, points yg ade tu la kite collect utk tebus minyak petrol.. korg pakai loyalty kad petrol mane??

i pakai bhp.. walaupun stesen minyak dia kurang kat malaysia.. tapi minyak dia bagus tau! mcm shell pun best jugak.. pakai bonuslink isi minyak ikot had dia, boleh beli air dgn harga murah.. tapi ikot promo jgak

Shell senang dicari, bhp susah bagi aku juga, tapi point point meraka susah nak kumpul, rasanya petronas lebih senang sekarang, sebab petronas mesra kad ada 3 kali ganda point semasa isi 1 litre minyak, x kira apa jenis minyak, semua 1 litre dapat 3 point
Back to top Go down
popolan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 22/01/2012

PostSubject: Re: Sekarang kad loyalty petrol penting   Fri Dec 01, 2017 1:28 pm

Amir_OUM wrote:

Stesen mana in?? Yg bagus?? Tapi x byk dengar promosi dari stesen tu... mcm petronas blh lagi dpt x3 point... blh tukar lagi byk air tu.. hehehe

tapi sedihnya petronas mesra kad hanya boleh diguna di petronas station, kat tempat lain x boleh kumpul point, 1 minggu baru isi 1 kali, 1 kali pun dekat 30 litre = 90 points, mungkin 1 bulan lebih baru dapat 500 point....
Back to top Go down
holdenkia
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 06/07/2013

PostSubject: Re: Sekarang kad loyalty petrol penting   Fri Dec 01, 2017 6:42 pm

kooixin87 wrote:

i pakai bhp.. walaupun stesen minyak dia kurang kat malaysia.. tapi minyak dia bagus tau! mcm shell pun best jugak.. pakai bonuslink isi minyak ikot had dia, boleh beli air dgn harga murah.. tapi ikot promo jgak

yg kurang ade kat malaysia tu bahaya.. ahahaha... susah nak jumpe.. better pakai yg mmg tgh branding kat malaysia.. mcm aku, pakai petronas kan dah ade hampir 1k stesen pump dorg.. minyak pun bagus.. boleh cuci enjin kete sekali.. mcm bnslnk susah la nak collect points.. hehehehhe
Back to top Go down
holdenkia
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 06/07/2013

PostSubject: Re: Sekarang kad loyalty petrol penting   Fri Dec 01, 2017 6:44 pm

popolan wrote:

tapi sedihnya petronas mesra kad hanya boleh diguna di petronas station, kat tempat lain x boleh kumpul point, 1 minggu baru isi 1 kali, 1 kali pun dekat 30 litre = 90 points, mungkin 1 bulan lebih baru dapat 500 point....

sekarang petronas dah bagi 1L 3x points lahhh.. try lah tgk kat stesen petronas.. bygkan lah lagi byk dari selalu... stesen lain x de pun buat mcm ni.. nak lagi best, pakai credit card maybank dapat 8x points..
Back to top Go down
popolan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 22/01/2012

PostSubject: Re: Sekarang kad loyalty petrol penting   Sat Dec 02, 2017 1:56 am

holdenkia wrote:
sekarang petronas dah bagi 1L 3x points lahhh.. try lah tgk kat stesen petronas.. bygkan lah lagi byk dari selalu... stesen lain x de pun buat mcm ni.. nak lagi best, pakai credit card maybank dapat 8x points..

hahahaha, yang tu credit card, bukan semua orang ada credit card, bukan senang lagi, baik register petronas mesra kad, siapa pun boleh register, guna untuk kumpul 3 kali ganda point bagi setiap 1 Litre, senang kan?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Sekarang kad loyalty petrol penting   

Back to top Go down
 
Sekarang kad loyalty petrol penting
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Dunia Permotoran :: Automotif-
Jump to: