Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Nak Roaming Yang Murah Untuk Travel...

Go down 
AuthorMessage
montyashley
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 16/11/2011

PostSubject: Nak Roaming Yang Murah Untuk Travel...   Mon Dec 25, 2017 1:31 pm

hey guys.. dah lama xon heehhee
I nak pegi thailand and myanmar lagi 2 minggu...
cume x sure nak pakai local sim or ade roaming yg murah kat malaysia ni?? kalau pakai local sim, mcm mmbazir je kan sbb nk kena beli 2 sim kad plak... lpas tu buang sim tu hahahah.... ade sape2 tau mcm mne nak buat??
Back to top Go down
tuliperfancy
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 12/12/2012

PostSubject: Re: Nak Roaming Yang Murah Untuk Travel...   Mon Dec 25, 2017 1:48 pm

montyashley wrote:
hey guys.. dah lama xon heehhee
I nak pegi thailand and myanmar lagi 2 minggu...
cume x sure nak pakai local sim or ade roaming yg murah kat malaysia ni?? kalau pakai local sim, mcm mmbazir je kan sbb nk kena beli 2 sim kad plak... lpas tu buang sim tu hahahah.... ade sape2 tau mcm mne nak buat??

wahh2 bkn main ye berjalan hahaha
mcam i biasa pakai sim kad xpax je boleh support negara2 lain
mcam u nak pegi thailand ke myanmat ke or negara2 ASEAN
lain mmg sesuai la pakai xpax ni.. try la website xpax.. murah je sehari
Back to top Go down
bazinga8888
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 10
Join date : 05/04/2012

PostSubject: Re: Nak Roaming Yang Murah Untuk Travel...   Tue Dec 26, 2017 4:53 pm

Hmmmmm byk je telco yg sedia kan roaming yg murah mcm sy, sy guna mxs pnye roaming cume mahal la pakai tak pakai tetap kena byar jgak sbb kdg2 pegi outstation atas sbb company je bkn suke2 nak cuti.. pegi 4 hari, tapi 2 hari stay hotel tido lagi 2 hari keje.. so,tak ada masa nak bjln2 hehehehe nasib company yg byrkan roaming bill
Back to top Go down
Ryeonism
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 26/03/2012

PostSubject: Re: Nak Roaming Yang Murah Untuk Travel...   Tue Dec 26, 2017 5:08 pm

montyashley wrote:
hey guys.. dah lama xon heehhee
I nak pegi thailand and myanmar lagi 2 minggu...
cume x sure nak pakai local sim or ade roaming yg murah kat malaysia ni?? kalau pakai local sim, mcm mmbazir je kan sbb nk kena beli 2 sim kad plak... lpas tu buang sim tu hahahah.... ade sape2 tau mcm mne nak buat??

pakai hotlink rm 10 dapat 1GB quota.. best laju gile bile nak google maps o guna gps... kat thailan dgn myanmar rasenye mmg ptut pakai roaming internet ni.. sbb 2 negara ni susah siket nk dpt connection
Back to top Go down
Ryeonism
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 26/03/2012

PostSubject: Re: Nak Roaming Yang Murah Untuk Travel...   Tue Dec 26, 2017 5:12 pm

tuliperfancy wrote:

wahh2 bkn main ye berjalan hahaha
mcam i biasa pakai sim kad xpax je boleh support negara2 lain
mcam u nak pegi thailand ke myanmat ke or negara2 ASEAN
lain mmg sesuai la pakai xpax ni.. try la website xpax.. murah je sehari

tapi xpax 30mb je kan dgr cerita la dari kwn2 i .. setakat 30mb skjap je boleh tahan x smpai 10 min dah abes hahahahaha cari lain je lah!
Back to top Go down
hudacomel
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 02/12/2016

PostSubject: Re: Nak Roaming Yang Murah Untuk Travel...   Tue Dec 26, 2017 5:22 pm

Ryeonism wrote:

tapi xpax 30mb je kan dgr cerita la dari kwn2 i .. setakat 30mb skjap je boleh tahan x smpai 10 min dah abes hahahahaha cari lain je lah!

adoooiii jgn la mcm tue kwn hehehe... sy pnah guna xpax roaming ni sape2 yg student mcm sy nie, agak jimat kalau nak pegi travel dgn family.. wlupun 30mb, still boleh guna utk wassap hehehe
Back to top Go down
Faraharidah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 20/09/2016

PostSubject: Re: Nak Roaming Yang Murah Untuk Travel...   Tue Dec 26, 2017 5:27 pm

hudacomel wrote:
kwn hehehe... sy pnah guna xpax roaming ni sape2 yg student mcm sy nie, agak jimat kalau nak pegi travel dgn family.. wlupun 30mb, still boleh guna utk wassap hehehe

setuju sgt!!! sy dulu x penah tau kewujudan xpax roaming basic ni ingtkan mahal sekali tgk, rm 1 sehari boleh guna kat negara asean je.. sy nak pegi brunei hari sabtu ni so far, guna kat singapore mmg ok coverage dia
Back to top Go down
kayssen
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 28/09/2016

PostSubject: Re: Nak Roaming Yang Murah Untuk Travel...   Thu Dec 28, 2017 4:36 pm

Ryeonism wrote:
tuliperfancy wrote:

wahh2 bkn main ye berjalan hahaha
mcam i biasa pakai sim kad xpax je boleh support negara2 lain
mcam u nak pegi thailand ke myanmat ke or negara2 ASEAN
lain mmg sesuai la pakai xpax ni.. try la website xpax.. murah je sehari

tapi xpax 30mb je kan dgr cerita la dari kwn2 i .. setakat 30mb skjap je boleh tahan x smpai 10 min dah abes hahahahaha cari lain je lah!
aduiii, 30mb je dia offer? berape message blh send kat whatsapp je, lebih baik pakai local sim
Back to top Go down
kayssen
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 28/09/2016

PostSubject: Re: Nak Roaming Yang Murah Untuk Travel...   Thu Dec 28, 2017 4:38 pm

hudacomel wrote:
Ryeonism wrote:

tapi xpax 30mb je kan dgr cerita la dari kwn2 i .. setakat 30mb skjap je boleh tahan x smpai 10 min dah abes hahahahaha cari lain je lah!

adoooiii jgn la mcm tue kwn hehehe... sy pnah guna xpax roaming ni sape2 yg student mcm sy nie, agak jimat kalau nak pegi travel dgn family.. wlupun 30mb, still boleh guna utk wassap hehehe
cukopp guna ke 30mb tu? x berape percaya...rasenya speed dia pun x laju sampai mana
Back to top Go down
boombee87
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 19/09/2012

PostSubject: Re: Nak Roaming Yang Murah Untuk Travel...   Thu Dec 28, 2017 8:52 pm

Ryeonism wrote:


pakai hotlink rm 10 dapat 1GB quota.. best laju gile bile nak google maps o guna gps... kat thailan dgn myanmar rasenye mmg ptut pakai roaming internet ni.. sbb 2 negara ni susah siket nk dpt connection

kalu Htlnk tu ikot tmpat jgak la ade yg xde line mcm i pegi indonesia 4 bln lpas mmg mnyakitkan hati... UM pun same lembab unlimited konon! rupenye 50MB je dah deduct kredit.
Back to top Go down
yatierma
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Nak Roaming Yang Murah Untuk Travel...   Thu Dec 28, 2017 9:04 pm

kayssen wrote:

cukopp guna ke 30mb tu? x berape percaya...rasenya speed dia pun x laju sampai mana

ehh 30 MB utk rm 1 sehari tu ok la tu laju kot internet dia. .. . kalau org hantar gmbar, xyah tnggu loading tau x. .. . bagi ak tu dah cukup utk hrga rm 1
Back to top Go down
shirleyl
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 10
Join date : 22/04/2014

PostSubject: Re: Nak Roaming Yang Murah Untuk Travel...   Fri Dec 29, 2017 5:10 pm

yatierma wrote:


ehh 30 MB utk rm 1 sehari tu ok la tu laju kot internet dia. .. . kalau org hantar gmbar, xyah tnggu loading tau x. .. . bagi ak tu dah cukup utk hrga rm 1

aahhh mmg semua mampu pakai la xpax roaming ni... rm 1 utk sehari sape yg nak travel kat negara2 asean, bleh la guna xpax basic internet roaming... line pun ok je connection kuat
Back to top Go down
shirleyl
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 10
Join date : 22/04/2014

PostSubject: Re: Nak Roaming Yang Murah Untuk Travel...   Fri Dec 29, 2017 5:12 pm

Ryeonism wrote:

pakai hotlink rm 10 dapat 1GB quota.. best laju gile bile nak google maps o guna gps... kat thailan dgn myanmar rasenye mmg ptut pakai roaming internet ni.. sbb 2 negara ni susah siket nk dpt connection

membazir jgak kalau 1GB sehari nak2 pulak kalau kat hotel dah ade free wifi.... lagipun nak buat internet byk2 kalau guna utk contact org guna social apps je kan.. sbb tu xpax roaming ni dia bagi utk social apps je.. zaman skrg x pakai call or sms dah heheheh
Back to top Go down
montyashley
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 16/11/2011

PostSubject: Re: Nak Roaming Yang Murah Untuk Travel...   Fri Dec 29, 2017 5:38 pm

woowww!! terlampau byk sgt suggestion... tapi nampaknye mcm i nak try xpax roaming je..... murah pun murah ye laa buat ape nak byr roaming mahal2... as long as org boleh contact kite bile kat sna nnti....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Nak Roaming Yang Murah Untuk Travel...   

Back to top Go down
 
Nak Roaming Yang Murah Untuk Travel...
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Destinasi Menarik Melancong :: Jom Cuti-cuti luar negara-
Jump to: