Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share
 

 sapa pernah beli handphone on9?

Go down 
AuthorMessage
SusuAis
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 20/03/2018

sapa pernah beli handphone on9? Empty
PostSubject: Re: sapa pernah beli handphone on9?   sapa pernah beli handphone on9? Icon_minitimeFri Mar 23, 2018 11:17 pm

Aku pernah fikir beli dari mudah,tapi website tu tak ada guarantee, seller tu tak macm Lazada kena verified. Kalau memang nak buat kan COD jer.. Pasti tak ade masalah..
Back to top Go down
Nafiz
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 21/03/2018

sapa pernah beli handphone on9? Empty
PostSubject: Re: sapa pernah beli handphone on9?   sapa pernah beli handphone on9? Icon_minitimeFri Mar 23, 2018 11:14 pm

Ok jer.. x de masalah, tapi kena bijak pilih seller tau ?
Bukan semua seller tu jual ori, ade yg clone, baik pergi kedai beli.PASTI ORI kan?
Back to top Go down
Nafiz
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 21/03/2018

sapa pernah beli handphone on9? Empty
PostSubject: Re: sapa pernah beli handphone on9?   sapa pernah beli handphone on9? Icon_minitimeWed Mar 21, 2018 3:34 pm

tunpernami wrote:
Rosmalisa wrote:
Kawan aq penah beli kat on9.. aq rasa xde 100% gerenti kerana dealer pun xsame.. you kena baca feedback diorg ttg dealer tu ke produk  kualiti.. atau you blh beli ngan telco xmahal pun, ade internet plan lagi

ye~ aku pun pikir macam ni, xya risau internet plan dah, tiap2 bulan byr ansuran je, rm200 lbh
lupa nak tanya @zooro ko nak beli ape handphone model? laen model harge pun laen

Terus pergi kedai brand tu beli,dapat resit ada waranti ,PASTI ori !!!
Ada telco yg mahal tau, tak berbolai kalau tak guna habis internet tu.tak tentu dpt jimat duit ke tak. Baik fikir lagi kan?
Back to top Go down
Nafiz
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 21/03/2018

sapa pernah beli handphone on9? Empty
PostSubject: Re: sapa pernah beli handphone on9?   sapa pernah beli handphone on9? Icon_minitimeWed Mar 21, 2018 3:30 pm

tasnim wrote:
bella123456 wrote:
cuma beli by online ni originality tu diragui sikit la.kena tengok betul2.tanya dulu org yg pro

sbb tu kalau nk beli fon baru yg nk amik installment better amik dgn telco..jadi ape2 senang..kalau yg laen tu mcm bahaya ckit..tmbh kalau mcm bli dgn easyphone diorg ada offer device protection,dah selamat..

Tak semestinya telco installment lagi baik kan, kalau tak selalu guna data, terus walk in beli telefon kan lagi murah? Kalau memang minat boleh pergi kedai tengok telefon and cuba rasakannya lagi bek
Back to top Go down
sayang22
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 20/03/2018

sapa pernah beli handphone on9? Empty
PostSubject: Re: sapa pernah beli handphone on9?   sapa pernah beli handphone on9? Icon_minitimeTue Mar 20, 2018 10:04 pm

Kenapa nak beli on9? nanti beli pon palsu... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
I suka beli dgn kedai sbb lbh blh dipercayai lagi ada freegiff bounce
Back to top Go down
encikbiawak
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 20/03/2018

sapa pernah beli handphone on9? Empty
PostSubject: betul...aku agree! Klau beli online, boleh, tapi kena beli dgn telco, lbh selmat.   sapa pernah beli handphone on9? Icon_minitimeTue Mar 20, 2018 9:56 pm

tasnim wrote:
bella123456 wrote:
cuma beli by online ni originality tu diragui sikit la.kena tengok betul2.tanya dulu org yg pro

sbb tu kalau nk beli fon baru yg nk amik installment better amik dgn telco..jadi ape2 senang..kalau yg laen tu mcm bahaya ckit..tmbh kalau mcm bli dgn easyphone diorg ada offer device protection,dah selamat..
Back to top Go down
SusuAis
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 20/03/2018

sapa pernah beli handphone on9? Empty
PostSubject: Re: sapa pernah beli handphone on9?   sapa pernah beli handphone on9? Icon_minitimeTue Mar 20, 2018 9:42 pm

tasnim wrote:
bella123456 wrote:
cuma beli by online ni originality tu diragui sikit la.kena tengok betul2.tanya dulu org yg pro

sbb tu kalau nk beli fon baru yg nk amik installment better amik dgn telco..jadi ape2 senang..kalau yg laen tu mcm bahaya ckit..tmbh kalau mcm bli dgn easyphone diorg ada offer device protection,dah selamat..

Ini kena ikut keperluaan masing masing. Kau in kuat guna data ke tak?
Kalau kuat boleh guna installment, yg u cakap tu, semua senang.
Tapi kena fikir dulu nak terus dapat phone dgn harga murah sekit ke? nak sekali dgn plan?
Back to top Go down
tasnim
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
tasnim

Posts : 5
Join date : 19/04/2017

sapa pernah beli handphone on9? Empty
PostSubject: Re: sapa pernah beli handphone on9?   sapa pernah beli handphone on9? Icon_minitimeWed Jan 03, 2018 5:22 pm

bella123456 wrote:
cuma beli by online ni originality tu diragui sikit la.kena tengok betul2.tanya dulu org yg pro

sbb tu kalau nk beli fon baru yg nk amik installment better amik dgn telco..jadi ape2 senang..kalau yg laen tu mcm bahaya ckit..tmbh kalau mcm bli dgn easyphone diorg ada offer device protection,dah selamat..
Back to top Go down
bella123456
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 28/04/2017

sapa pernah beli handphone on9? Empty
PostSubject: Re: sapa pernah beli handphone on9?   sapa pernah beli handphone on9? Icon_minitimeSun Dec 31, 2017 11:55 pm

cuma beli by online ni originality tu diragui sikit la.kena tengok betul2.tanya dulu org yg pro
Back to top Go down
bella123456
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 28/04/2017

sapa pernah beli handphone on9? Empty
PostSubject: Re: sapa pernah beli handphone on9?   sapa pernah beli handphone on9? Icon_minitimeSun Dec 31, 2017 11:54 pm

marioz wrote:
JantanSado wrote:
tunpernami wrote:
zooro wrote:
ada yg pernah beli henpon on9 x?gerenti okay ke?mcm nk beli sbb tgok harga mcm murah2 jw..kalau ada yg pernah dan dapat pon keadaan baik mcm nk try jugak.

on9 beli tak selamat sgt, trus pi shop beli je, blh check real device, klau ade problem pun blh trus tukar
macam aku baru sign up easyphone tu kat celcom

Macam best je. Aku ada dengar gak. Dia buat promo celcom easyphone kan? Phone dia semua murah2 kalau nak buat installment. Weewww

bli 0n9 tu jaminan tu mgkin ada tp klu jd ape2 ssah..aku lg prefer bli yg depan mata mcm dgn telco ke..dah tentu2 selamat..lgpun kalau pkai postpaid bbter amik dgn fon dgn easyphone.mmg byk pon nk plih..suma fon yg terbaru punya


mksd beli online tu mcm lazada ,11street tu ke?aku shopping bju okey je.tapi kadang tu berangin jugak tggu bila lembap nk dpat
Back to top Go down
marioz
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
marioz

Posts : 4
Join date : 28/04/2017

sapa pernah beli handphone on9? Empty
PostSubject: Re: sapa pernah beli handphone on9?   sapa pernah beli handphone on9? Icon_minitimeSun Dec 31, 2017 11:21 pm

JantanSado wrote:
tunpernami wrote:
zooro wrote:
ada yg pernah beli henpon on9 x?gerenti okay ke?mcm nk beli sbb tgok harga mcm murah2 jw..kalau ada yg pernah dan dapat pon keadaan baik mcm nk try jugak.

on9 beli tak selamat sgt, trus pi shop beli je, blh check real device, klau ade problem pun blh trus tukar
macam aku baru sign up easyphone tu kat celcom

Macam best je. Aku ada dengar gak. Dia buat promo celcom easyphone kan? Phone dia semua murah2 kalau nak buat installment. Weewww

bli 0n9 tu jaminan tu mgkin ada tp klu jd ape2 ssah..aku lg prefer bli yg depan mata mcm dgn telco ke..dah tentu2 selamat..lgpun kalau pkai postpaid bbter amik dgn fon dgn easyphone.mmg byk pon nk plih..suma fon yg terbaru punya
Back to top Go down
marioz
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
marioz

Posts : 4
Join date : 28/04/2017

sapa pernah beli handphone on9? Empty
PostSubject: Re: sapa pernah beli handphone on9?   sapa pernah beli handphone on9? Icon_minitimeSun Dec 31, 2017 11:19 pm

Rosmalisa wrote:
zooro wrote:
ada yg pernah beli henpon on9 x?gerenti okay ke?mcm nk beli sbb tgok harga mcm murah2 jw..kalau ada yg pernah dan dapat pon keadaan baik mcm nk try jugak.

Kawan aq penah beli kat on9.. aq rasa xde 100% gerenti kerana dealer pun xsame.. you kena baca feedback diorg ttg dealer tu ke produk  kualiti.. atau you blh beli ngan telco xmahal pun, ade internet plan lagi

betul tu.harga pon cantik..trus bole plih ape yg plihan hati..bli on9 ni byk ckit risiko dia,hrga pon sama je dgn yg laen.
Back to top Go down
JantanSado
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 28/12/2017

sapa pernah beli handphone on9? Empty
PostSubject: Re: sapa pernah beli handphone on9?   sapa pernah beli handphone on9? Icon_minitimeThu Dec 28, 2017 5:23 pm

tunpernami wrote:
zooro wrote:
ada yg pernah beli henpon on9 x?gerenti okay ke?mcm nk beli sbb tgok harga mcm murah2 jw..kalau ada yg pernah dan dapat pon keadaan baik mcm nk try jugak.

on9 beli tak selamat sgt, trus pi shop beli je, blh check real device, klau ade problem pun blh trus tukar
macam aku baru sign up easyphone tu kat celcom

Macam best je. Aku ada dengar gak. Dia buat promo celcom easyphone kan? Phone dia semua murah2 kalau nak buat installment. Weewww
Back to top Go down
JantanSado
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 28/12/2017

sapa pernah beli handphone on9? Empty
PostSubject: Re: sapa pernah beli handphone on9?   sapa pernah beli handphone on9? Icon_minitimeThu Dec 28, 2017 5:21 pm

zooro wrote:
ada yg pernah beli henpon on9 x?gerenti okay ke?mcm nk beli sbb tgok harga mcm murah2 jw..kalau ada yg pernah dan dapat pon keadaan baik mcm nk try jugak.

Kenapa perlu beli online. Sedangkan awak boleh dapat saya for free. Hahaha. Taklah. Online ni kekadang bahaya sikit. Takut nanti barang tak sampai. Better kau gi center phone tu terus. Lagi selamat. Huhuhu
Back to top Go down
tunpernami
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
tunpernami

Posts : 10
Join date : 04/07/2016

sapa pernah beli handphone on9? Empty
PostSubject: Re: sapa pernah beli handphone on9?   sapa pernah beli handphone on9? Icon_minitimeThu Dec 28, 2017 4:58 pm

Rosmalisa wrote:
Kawan aq penah beli kat on9.. aq rasa xde 100% gerenti kerana dealer pun xsame.. you kena baca feedback diorg ttg dealer tu ke produk  kualiti.. atau you blh beli ngan telco xmahal pun, ade internet plan lagi

ye~ aku pun pikir macam ni, xya risau internet plan dah, tiap2 bulan byr ansuran je, rm200 lbh
lupa nak tanya @zooro ko nak beli ape handphone model? laen model harge pun laen
Back to top Go down
tunpernami
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
tunpernami

Posts : 10
Join date : 04/07/2016

sapa pernah beli handphone on9? Empty
PostSubject: Re: sapa pernah beli handphone on9?   sapa pernah beli handphone on9? Icon_minitimeThu Dec 28, 2017 4:55 pm

zooro wrote:
ada yg pernah beli henpon on9 x?gerenti okay ke?mcm nk beli sbb tgok harga mcm murah2 jw..kalau ada yg pernah dan dapat pon keadaan baik mcm nk try jugak.

on9 beli tak selamat sgt, trus pi shop beli je, blh check real device, klau ade problem pun blh trus tukar
macam aku baru sign up easyphone tu kat celcom
Back to top Go down
Rosmalisa
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 23/11/2016

sapa pernah beli handphone on9? Empty
PostSubject: Re: sapa pernah beli handphone on9?   sapa pernah beli handphone on9? Icon_minitimeThu Dec 28, 2017 4:02 pm

zooro wrote:
ada yg pernah beli henpon on9 x?gerenti okay ke?mcm nk beli sbb tgok harga mcm murah2 jw..kalau ada yg pernah dan dapat pon keadaan baik mcm nk try jugak.

Kawan aq penah beli kat on9.. aq rasa xde 100% gerenti kerana dealer pun xsame.. you kena baca feedback diorg ttg dealer tu ke produk kualiti.. atau you blh beli ngan telco xmahal pun, ade internet plan lagi
Back to top Go down
zooro
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
zooro

Posts : 8
Join date : 17/04/2017

sapa pernah beli handphone on9? Empty
PostSubject: sapa pernah beli handphone on9?   sapa pernah beli handphone on9? Icon_minitimeTue Dec 26, 2017 6:39 pm

ada yg pernah beli henpon on9 x?gerenti okay ke?mcm nk beli sbb tgok harga mcm murah2 jw..kalau ada yg pernah dan dapat pon keadaan baik mcm nk try jugak.
Back to top Go down
Sponsored content




sapa pernah beli handphone on9? Empty
PostSubject: Re: sapa pernah beli handphone on9?   sapa pernah beli handphone on9? Icon_minitime

Back to top Go down
 
sapa pernah beli handphone on9?
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Asas Sembang-sembang :: Buletin MSembang2-
Jump to: