Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya

Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
animasta
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 08/12/2018

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Sun Dec 09, 2018 9:26 pm

Okay2 terima kasih bg info nnt saya tgk website tu Smile
Back to top Go down
tomyok
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 09/12/2018

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Sun Dec 09, 2018 8:34 pm

Servis diorang baekk. Rate ikut masing2 per jam. Tu yg aku suka upah dari caregiver ni sbb diorang flexible dan byk pilihan
Back to top Go down
animasta
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 08/12/2018

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Sun Dec 09, 2018 7:40 pm

Oo camtu ke. Agak2 berapa diorang charge sebulan eh? Berpatutan dgn servis tak?
Back to top Go down
tomyok
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 09/12/2018

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Sun Dec 09, 2018 7:16 pm

Bagusnya site ni kita boleh tgk profile utk penjaga tu. So kat situ boleh tgk la diorang sanggup travel sampai mana and kita pilih la yg dekat dgn kita.
Back to top Go down
animasta
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 08/12/2018

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Sun Dec 09, 2018 6:17 pm

Saya tgk website tu diorang based kat singapore. Cover sampai malaysia ke? Saya duduk area subang
Back to top Go down
tomyok
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 09/12/2018

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Sun Dec 09, 2018 12:33 pm

Saya pernah guna servis diorang. So far okay la takde masalah. Ramai jugak dah rekomen site ni. Lgpun kat rumah ada cctv so boleh pantau je kalau pape jadi saya boleh tau cpt. Saya mmg prefer upah dari site diorang ni la
Back to top Go down
animasta
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 08/12/2018

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Sun Dec 09, 2018 11:20 am

cikbrownie wrote:
poklang wrote:
Haha yekee. Pernah pakai khidmat nurse ni ke? Mahal tak?
Pernah sekali tu husband patah kaki so takde org nk tgkkan dia kat rumah waktu saya kerja so pernah la upah nurse ni. Time tu saya cari kat website caregiverasia. Rate kat site tu berbeza2 ikut nurse. Bagi saya takde la mahal sgt kalau nk upah setakat 5 hari seminggu. Tp rate nurse lain2. Boleh pilih mana yg mampu

Website apa caregiverasia ni? Tak pernah dgr pun. Bagus ke servis diorang?
Back to top Go down
cikbrownie
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 08/12/2018

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Sun Dec 09, 2018 2:23 am

poklang wrote:
Haha yekee. Pernah pakai khidmat nurse ni ke? Mahal tak?
Pernah sekali tu husband patah kaki so takde org nk tgkkan dia kat rumah waktu saya kerja so pernah la upah nurse ni. Time tu saya cari kat website caregiverasia. Rate kat site tu berbeza2 ikut nurse. Bagi saya takde la mahal sgt kalau nk upah setakat 5 hari seminggu. Tp rate nurse lain2. Boleh pilih mana yg mampu
Back to top Go down
poklang
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 08/12/2018

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Sun Dec 09, 2018 2:22 am

Haha yekee. Pernah pakai khidmat nurse ni ke? Mahal tak?
Back to top Go down
cikbrownie
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 08/12/2018

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Sun Dec 09, 2018 1:58 am

poklang wrote:
Ooo. Selalunya nurse2 ni tolong apa eh? Dia tolong masak semua ke?

Haha bangg kalau nk masak kena cari pembantu rumah le bukan nurse. Dia tolong pimpin kalau susah jalan ke, handle bab2 ubat, dan nasihat cara pemakanan semua la
Back to top Go down
poklang
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 08/12/2018

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Sun Dec 09, 2018 1:33 am

Ooo. Selalunya nurse2 ni tolong apa eh? Dia tolong masak semua ke?
Back to top Go down
cikbrownie
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 08/12/2018

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Sat Dec 08, 2018 11:04 pm

Hospital private ada la kot buat servis camtu tp rasanya mahal gila. Baik cari nurse yg buat part time utk jaga org persendirian je. So takde la kena charge lebih dgn hospital. Byr direct kat nurse tu je
Back to top Go down
poklang
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 08/12/2018

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Sat Dec 08, 2018 9:34 pm

cikbrownie wrote:
Pembedahan apa ye? Kalau mcm pembedahan besar better cari nurse utk jaga. Mcm ayah saya dulu dia buang ketumbuhan sikit je kat kaki so takde la kritikal sgt kitorang boleh jaga sendiri je. Doktor nasihat cemana?

Hospital ada yg boleh upah nurse utk jaga kat rumah eh? Ke kena cari nurse dari luar?
Back to top Go down
cikbrownie
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 08/12/2018

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Sat Dec 08, 2018 7:42 pm

Pembedahan apa ye? Kalau mcm pembedahan besar better cari nurse utk jaga. Mcm ayah saya dulu dia buang ketumbuhan sikit je kat kaki so takde la kritikal sgt kitorang boleh jaga sendiri je. Doktor nasihat cemana?
Back to top Go down
poklang
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 08/12/2018

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Sat Dec 08, 2018 7:09 pm

nak cari senang je. Nak cari yg bagus tu susah sikit la. Yela skrg kan byk je kes2 dera la pecah amanah la. Takut jugak. Kalau boleh dptkan yg org rekomen. At least boleh percaya sikit
Back to top Go down
vivivi
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 09/02/2012

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Fri Dec 07, 2018 4:04 pm

holdenkia wrote:
Kalau orang kena stroke pon boleh ambil orang dari caregiver? Saya tgh cari org yang boleh stay in the short-term. Dalam 2 minggu..


Tak silap saya boleh. Mereka ada byk jenis perkhidmatan dgn harga yg quite ok... You boleh contact dia orang dulu sebelum ambil upah...
Back to top Go down
holdenkia
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 06/07/2013

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Fri Dec 07, 2018 3:28 pm

Kalau orang kena stroke pon boleh ambil orang dari caregiver? Saya tgh cari org yang boleh stay in the short-term. Dalam 2 minggu..
Back to top Go down
montyashley
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 16/11/2011

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Fri Dec 07, 2018 3:05 pm

Adik saya kaki dia kn jangkitan kuman.. baru lepas operate.. Dari sebelum operate sampai stabil saya jaga dia… Tapi saya pon kn pergi kerja jugak… Jadi saya google laa orang nak jaga dia…jumpa beberapa website. Tapi lepas call semua saya pilih caregiverasia ni…. Sbb dlm byk byk orang saya call.. Part timer dari caregiver yg saya boleh jumpa b4 hire… Perkhidmatan diorang pon bagus, tertib.
Back to top Go down
meiyingtan22
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 29/12/2011

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Fri Dec 07, 2018 2:49 pm

cabbagemint wrote:
meiyingtan22 wrote:
Caregiver punya service boleh tahan jugak... byk jenis pilih ikut apa yang kita perlu. Plus, yg amik bidang medik and kesihatan kalau dh nak habis belajar korang boleh try sini dulu alangalang tgh tunggu placement...

Kau pernah cuba ke service dia? servis apa and harga cmana? berpatutan tak dgn servis tu?


Bukan saya, uncle saya pernah minta Caregiver datang masa tu cuti semester jadi saya ada di rumah dia. Saya rasa orang yang datang tu bagus. On-time dan bagus buat kerja
Back to top Go down
hudacomel
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 02/12/2016

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Fri Dec 07, 2018 9:23 am

Lamina wrote:


Tu lah, hakikat dia sesetengah rakyat Malaysia still mcm kurang mahir la bab2 online ni. Tp kalau diorng tahu psal servis home2home nurse mcm ni msti diorang lg prefer duk rumah dr duk hospital

tu la.. normally org lepas operate ni kena bnyk rehat n jgn byk gerak utk mmpcepatkan luka tu sembuh. Kalau stay kat wad, nk g toilet mostly kita gerak sendiri. Yg bgus service home nursing dr caregiverAsia  tu, dia akan bantu pesakit sepenuhnya sb mereka tertumpu pd sorg je kan. Book je and nnti blh la guna servis dr mereka.
Back to top Go down
hudacomel
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 02/12/2016

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Fri Dec 07, 2018 9:17 am

cabbagemint wrote:
meiyingtan22 wrote:
Caregiver punya service boleh tahan jugak... byk jenis pilih ikut apa yang kita perlu. Plus, yg amik bidang medik and kesihatan kalau dh nak habis belajar korang boleh try sini dulu alangalang tgh tunggu placement...

Kau pernah cuba ke service dia? servis apa and harga cmana? berpatutan tak dgn servis tu?

apa yang sy dapat dari website caregiverAsia, kalau utk jaga org yg baru lepas operation tu around RM12-15/hour. servis die include sekali dgn dressing luka pembedahan, bantu time mkn dan bantu pesakit dlm aktiviti harian depends dgn keadaan semasa pesakit. Tapi kalau nak lebih jelas, saya rasa boleh tgok kat link website caregiverAsia ni:

https://www.caregiverasia.com/services/medical-and-nursing?locale=en
Back to top Go down
cabbagemint
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 19
Join date : 11/07/2012

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Thu Dec 06, 2018 5:47 pm

meiyingtan22 wrote:
Caregiver punya service boleh tahan jugak... byk jenis pilih ikut apa yang kita perlu. Plus, yg amik bidang medik and kesihatan kalau dh nak habis belajar korang boleh try sini dulu alangalang tgh tunggu placement...

Kau pernah cuba ke service dia? servis apa and harga cmana? berpatutan tak dgn servis tu?
Back to top Go down
Lamina
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Thu Dec 06, 2018 5:42 pm

hudacomel wrote:
Lamina wrote:
hudacomel wrote:
Lamina wrote:


Tak susah pon nk cari aku rasa, kt FB tu bersepah kot org nk offer service jaga org ni. Just post je ckp "Looking for a maid/babysitter/care companion" pstu provide details semua. msti ada pnya org reply

Sejak yg ad kes baby kene bunuh dgn pengasuh dr FB tu, sye terus takut nk caye kat fb ni.. ramai pndai blakon. baik cari dr official website yg buat servis nurse jaga org kat rumah tu..

Okay bru check google. Ye la weh from FB dia hire pengasuh tu Crying or Very sad  sy kurang amek tahu skit psl news ni maaf. Then kalau mcm tu takyah la dr FB. Mcm merisaukan je pale

ha tu la yg saya selalu igtkan ttg FB nye isu. Tu dah ade yg suggest website caregiverAsia. Saya rasa better u try dr website official mcm caregiverAsia tu. Saya yg baru tahu ttg website ni pun mcm impress rupanya ade servis yg canggih mcm ni.. haha

Tu lah, hakikat dia sesetengah rakyat Malaysia still mcm kurang mahir la bab2 online ni. Tp kalau diorng tahu psal servis home2home nurse mcm ni msti diorang lg prefer duk rumah dr duk hospital
Back to top Go down
meiyingtan22
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 29/12/2011

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Thu Dec 06, 2018 12:51 pm

Caregiver punya service boleh tahan jugak... byk jenis pilih ikut apa yang kita perlu. Plus, yg amik bidang medik and kesihatan kalau dh nak habis belajar korang boleh try sini dulu alangalang tgh tunggu placement...
Back to top Go down
hudacomel
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 02/12/2016

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Thu Dec 06, 2018 11:32 am

Lamina wrote:
hudacomel wrote:
Lamina wrote:


Tak susah pon nk cari aku rasa, kt FB tu bersepah kot org nk offer service jaga org ni. Just post je ckp "Looking for a maid/babysitter/care companion" pstu provide details semua. msti ada pnya org reply

Sejak yg ad kes baby kene bunuh dgn pengasuh dr FB tu, sye terus takut nk caye kat fb ni.. ramai pndai blakon. baik cari dr official website yg buat servis nurse jaga org kat rumah tu..

Okay bru check google. Ye la weh from FB dia hire pengasuh tu Crying or Very sad  sy kurang amek tahu skit psl news ni maaf. Then kalau mcm tu takyah la dr FB. Mcm merisaukan je pale

ha tu la yg saya selalu igtkan ttg FB nye isu. Tu dah ade yg suggest website caregiverAsia. Saya rasa better u try dr website official mcm caregiverAsia tu. Saya yg baru tahu ttg website ni pun mcm impress rupanya ade servis yg canggih mcm ni.. haha
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    

Back to top Go down
 
Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya
Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Asas Sembang-sembang :: Buletin MSembang2-
Jump to: