Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
hudacomel
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 02/12/2016

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Thu Dec 06, 2018 11:29 am

yatierma wrote:
Kalau nak jaga orang pantang baru operate, susah juga la kalau nak upah bibik. Dorang bukan tahu sgt pasal jaga orang sakit...

Tapi dulu masa pak cik saya patah kaki, dia operate bubuh besi... Dalam 2-3 minggu baru boleh settle down.. Selama tu, kami upah orang jaga kan... sebab pakcik I ni tak kawen and family lain busy. Mak Long kami upah orang dari caregiverasia kot nama platform tu... Boleh la, no bad service dorang

haaa.. bila u sebut ttg caregiverAsia ni terus i google. Serius mmg bnyak rupanya Nurse Aide servis. Rate die bg i not bad la sb kita boleh pilih masa yg kita nak je kan.. oke i need to google dlm2 lagi ttg caregiverAsia ni.. thanks la share Wink
Back to top Go down
hudacomel
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 02/12/2016

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Thu Dec 06, 2018 11:25 am

yatierma wrote:
Kalau nak jaga orang pantang baru operate, susah juga la kalau nak upah bibik. Dorang bukan tahu sgt pasal jaga orang sakit...

Tapi dulu masa pak cik saya patah kaki, dia operate bubuh besi... Dalam 2-3 minggu baru boleh settle down.. Selama tu, kami upah orang jaga kan... sebab pakcik I ni tak kawen and family lain busy. Mak Long kami upah orang dari caregiverasia kot nama platform tu... Boleh la, no bad service dorang

haaa.. bila u sebut ttg caregiverAsia ni terus i google. Serius mmg bnyak rupanya Nurse Aide servis. Rate die bg i not bad la sb kita boleh pilih masa yg kita nak je kan.. oke i need to google dlm2 lagi ttg caregiverAsia ni.. thanks la share Wink
Back to top Go down
Lamina
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Thu Dec 06, 2018 10:26 am

hudacomel wrote:
Lamina wrote:


Tak susah pon nk cari aku rasa, kt FB tu bersepah kot org nk offer service jaga org ni. Just post je ckp "Looking for a maid/babysitter/care companion" pstu provide details semua. msti ada pnya org reply

Sejak yg ad kes baby kene bunuh dgn pengasuh dr FB tu, sye terus takut nk caye kat fb ni.. ramai pndai blakon. baik cari dr official website yg buat servis nurse jaga org kat rumah tu..

Okay bru check google. Ye la weh from FB dia hire pengasuh tu Crying or Very sad  sy kurang amek tahu skit psl news ni maaf. Then kalau mcm tu takyah la dr FB. Mcm merisaukan je pale
Back to top Go down
cabbagemint
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 19
Join date : 11/07/2012

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Thu Dec 06, 2018 10:19 am

milooaiss wrote:
cabbagemint wrote:
milooaiss wrote:
Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga dia, mesti la orang yang proffesional ... kat mana boleh dapat cari?  

Nk tnya TT tak boleh jaga sndiri ke? Aku ada cousin mak dia sakit, tp dia jaga jugak. Lunch balik rumah. Pastu balik takde merayau mana2. Trus balik. Otw tu beli la makanan skit ke.

I memang xada masa balik rumah, kerja saya kat jauh sangat, lunch time pun x ada masa...

Mcm user @yatierma ckp, boleh try tngk caregiverAsia :

https://www.caregiverasia.com/?locale=en-MY

Tngk service mcm not bad sbb ada mcm2, sitter ada, pantang pon ada. Btw, klau boleh balik la skali skala. Sebab klau nk uph per month mcm mahal pulak. Better upah utk certain period of time pastu malam TT pulak yg jga. Jimat minyak. Sebab service diorang pon flexible since boleh hire per hour
Back to top Go down
klsa
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 08/11/2012

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Thu Dec 06, 2018 10:16 am

Tak sure lah.. Tapi caregiver ni asal dari singapore je... So kalau You boleh contact dulu dorang tgk cam mn...
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)
avatar

Posts : 53
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Thu Dec 06, 2018 9:46 am

yatierma wrote:
Kalau nak jaga orang pantang baru operate, susah juga la kalau nak upah bibik. Dorang bukan tahu sgt pasal jaga orang sakit...

Tapi dulu masa pak cik saya patah kaki, dia operate bubuh besi... Dalam 2-3 minggu baru boleh settle down.. Selama tu, kami upah orang jaga kan... sebab pakcik I ni tak kawen and family lain busy. Mak Long kami upah orang dari caregiverasia kot nama platform tu... Boleh la, no bad service dorang

kat Johor ada ke services mereka? susah nak cari kat sana
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)
avatar

Posts : 53
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Thu Dec 06, 2018 9:45 am

kancil wrote:
milooaiss wrote:
Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga dia, mesti la orang yang proffesional ... kat mana boleh dapat cari?  

Kenapa mak kena operate ya? Sakit apa? Kalau nak cari part-time nurse ada banyak je sekarang... cuba google website home care ke, home nursing ke..

Hanya small operate sahaja...tak serius pun
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)
avatar

Posts : 53
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Thu Dec 06, 2018 9:37 am

cabbagemint wrote:
milooaiss wrote:
Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga dia, mesti la orang yang proffesional ... kat mana boleh dapat cari?  

Nk tnya TT tak boleh jaga sndiri ke? Aku ada cousin mak dia sakit, tp dia jaga jugak. Lunch balik rumah. Pastu balik takde merayau mana2. Trus balik. Otw tu beli la makanan skit ke.

I memang xada masa balik rumah, kerja saya kat jauh sangat, lunch time pun x ada masa...
Back to top Go down
hotroll
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)
avatar

Posts : 25
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Thu Dec 06, 2018 9:07 am

Saya dulu pernah plan bibik jagakan lepas operate.. Stress betul lah, kami sekeluarga tak tahu pon dia takut darah luka-luka ni.. Dari nak kena jaga I, terus jaga bibik pulak. lol
Back to top Go down
yatierma
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Thu Dec 06, 2018 5:55 am

Kalau nak jaga orang pantang baru operate, susah juga la kalau nak upah bibik. Dorang bukan tahu sgt pasal jaga orang sakit...

Tapi dulu masa pak cik saya patah kaki, dia operate bubuh besi... Dalam 2-3 minggu baru boleh settle down.. Selama tu, kami upah orang jaga kan... sebab pakcik I ni tak kawen and family lain busy. Mak Long kami upah orang dari caregiverasia kot nama platform tu... Boleh la, no bad service dorang
Back to top Go down
tuliperfancy
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 12/12/2012

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Wed Dec 05, 2018 4:48 pm

kancil wrote:
cabbagemint wrote:


Bukan apa la tp skang bnyk part time nurse susah nk dpt yg bagus. Bagus tu satu, murah pon satu jugak. Skang bnyk orang buat kerja utk duit semata


Betul jugak ni... tak kira lagi ada hidden charges ke apa... Payah jugak nak cari orang jaga mak kat rumah ni... hurm..

Jap ni jaga berapa lama?

U da pernah kena ke yg hidden charge tu? Bg i la kan.. lebih elok ambil bibik je tp skrg ni kita nak yg boleh jaga org sakit. Bukan jaga sebarangan. Kalau cas tu biar lah berpatutan tak bebankan kita plak.. ada yang offer tapi masa dia plak tak kena dengan kita.
Back to top Go down
tuliperfancy
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 12/12/2012

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Wed Dec 05, 2018 4:40 pm

milooaiss wrote:
Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga dia, mesti la orang yang proffesional ... kat mana boleh dapat cari?  

pembedahan kt bahagian mana tu? tk silap i, kalau operate ni ambil masa 2 tahun nk pulih sepnuhnya. mcm2 pntang nk kena jaga. mmg prefer cr org yang dah biasa keje nurse & mahir uruskan org lepas operate..
Back to top Go down
cabbagemint
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 19
Join date : 11/07/2012

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Wed Dec 05, 2018 11:06 am

Lamina wrote:
cabbagemint wrote:
yatierma wrote:
kancil wrote:

Bukan apa la tp skang bnyk part time nurse susah nk dpt yg bagus. Bagus tu satu, murah pon satu jugak. Skang bnyk orang buat kerja utk duit semata

betul tu. skrg nk cari yg betul2 tu mencabar. kalau silap hire mmg sia-sia duit la. kita kalau boleh nak yg terbaik dan memang ade sijil. lebih baik yg ad pengalaman.

Kalau nak yg ada sijil tu agak susah la sbb bukan murah nk ada qualification. At least kalau yg ada experience tu kira ok dah. Tp kalau yg ada educational BG kira bonus la. Tp susah nk cari kan..


Tak susah pon nk cari aku rasa, kt FB tu bersepah kot org nk offer service jaga org ni. Just post je ckp "Looking for a maid/babysitter/care companion" pstu provide details semua. msti ada pnya org reply

haha aku bukan apa la bro tp kt FB tu dah bpe bnyk kes jenayah. Bnyk sitter/maid semua dr FB. Sesiapa je boleh claim diorang pandai tu pandai ni tanpa proof. Kena jumpa face2face and judge from interview tu je. FB is a big no from me
Back to top Go down
hudacomel
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 02/12/2016

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Wed Dec 05, 2018 11:02 am

Lamina wrote:
.

Tak susah pon nk cari aku rasa, kt FB tu bersepah kot org nk offer service jaga org ni. Just post je ckp "Looking for a maid/babysitter/care companion" pstu provide details semua. msti ada pnya org reply[/quote]

Sejak yg ad kes baby kene bunuh dgn pengasuh dr FB tu, sye terus takut nk caye kat fb ni.. ramai pndai blakon. baik cari dr official website yg buat servis nurse jaga org kat rumah tu..
Back to top Go down
hudacomel
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 02/12/2016

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Wed Dec 05, 2018 10:48 am

milooaiss wrote:
Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga dia, mesti la orang yang proffesional ... kat mana boleh dapat cari?  

maaf la mencelah. mak awak sakit apa eh? Awak nak cari orang boleh jaga yg mcm nurse dtg rumah tu ke? ke prefer yg official dr hospital?
Back to top Go down
Lamina
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Wed Dec 05, 2018 10:17 am

cabbagemint wrote:
yatierma wrote:
kancil wrote:

Bukan apa la tp skang bnyk part time nurse susah nk dpt yg bagus. Bagus tu satu, murah pon satu jugak. Skang bnyk orang buat kerja utk duit semata

betul tu. skrg nk cari yg betul2 tu mencabar. kalau silap hire mmg sia-sia duit la. kita kalau boleh nak yg terbaik dan memang ade sijil. lebih baik yg ad pengalaman.

Kalau nak yg ada sijil tu agak susah la sbb bukan murah nk ada qualification. At least kalau yg ada experience tu kira ok dah. Tp kalau yg ada educational BG kira bonus la. Tp susah nk cari kan..

Tak susah pon nk cari aku rasa, kt FB tu bersepah kot org nk offer service jaga org ni. Just post je ckp "Looking for a maid/babysitter/care companion" pstu provide details semua. msti ada pnya org reply
Back to top Go down
azlan thor
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 12
Join date : 16/03/2017

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Tue Dec 04, 2018 5:55 pm

mak ko sakit apa?pembedahan ni macam2 jenis.
Back to top Go down
cabbagemint
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 19
Join date : 11/07/2012

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Tue Dec 04, 2018 5:40 pm

yatierma wrote:
kancil wrote:

Bukan apa la tp skang bnyk part time nurse susah nk dpt yg bagus. Bagus tu satu, murah pon satu jugak. Skang bnyk orang buat kerja utk duit semata

betul tu. skrg nk cari yg betul2 tu mencabar. kalau silap hire mmg sia-sia duit la. kita kalau boleh nak yg terbaik dan memang ade sijil. lebih baik yg ad pengalaman.

Kalau nak yg ada sijil tu agak susah la sbb bukan murah nk ada qualification. At least kalau yg ada experience tu kira ok dah. Tp kalau yg ada educational BG kira bonus la. Tp susah nk cari kan..
Back to top Go down
cabbagemint
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 19
Join date : 11/07/2012

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Tue Dec 04, 2018 5:38 pm

kancil wrote:
cabbagemint wrote:


Bukan apa la tp skang bnyk part time nurse susah nk dpt yg bagus. Bagus tu satu, murah pon satu jugak. Skang bnyk orang buat kerja utk duit semata


Betul jugak ni... tak kira lagi ada hidden charges ke apa... Payah jugak nak cari orang jaga mak kat rumah ni... hurm..

Jap ni jaga berapa lama?

Pergh aku paling tak suka ada hidden charges. Dah la service low class tp demand mcm2. Pantang aku org mcm ni.
Back to top Go down
yatierma
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Tue Dec 04, 2018 3:31 pm

kancil wrote:

Bukan apa la tp skang bnyk part time nurse susah nk dpt yg bagus. Bagus tu satu, murah pon satu jugak. Skang bnyk orang buat kerja utk duit semata

betul tu. skrg nk cari yg betul2 tu mencabar. kalau silap hire mmg sia-sia duit la. kita kalau boleh nak yg terbaik dan memang ade sijil. lebih baik yg ad pengalaman.
Back to top Go down
yatierma
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Tue Dec 04, 2018 3:25 pm

milooaiss wrote:
Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga dia, mesti la orang yang proffesional ... kat mana boleh dapat cari?  

saya nak info juga. Kebetulan atok saya juga kurang sihat dan xde sapa boleh tlg jaga dia. Kalau ade sbrg info part time nurse yang berpengalaman, mohon share kat sini juga ye.. flower
Back to top Go down
kancil
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 21
Join date : 04/10/2013

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Tue Dec 04, 2018 11:26 am

cabbagemint wrote:


Bukan apa la tp skang bnyk part time nurse susah nk dpt yg bagus. Bagus tu satu, murah pon satu jugak. Skang bnyk orang buat kerja utk duit semata


Betul jugak ni... tak kira lagi ada hidden charges ke apa... Payah jugak nak cari orang jaga mak kat rumah ni... hurm..

Jap ni jaga berapa lama?
Back to top Go down
cabbagemint
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 19
Join date : 11/07/2012

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Mon Dec 03, 2018 9:47 pm

kancil wrote:
milooaiss wrote:
Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga dia, mesti la orang yang proffesional ... kat mana boleh dapat cari?  

Kenapa mak kena operate ya? Sakit apa? Kalau nak cari part-time nurse ada banyak je sekarang... cuba google website home care ke, home nursing ke..

Bukan apa la tp skang bnyk part time nurse susah nk dpt yg bagus. Bagus tu satu, murah pon satu jugak. Skang bnyk orang buat kerja utk duit semata
Back to top Go down
cabbagemint
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 19
Join date : 11/07/2012

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Mon Dec 03, 2018 9:45 pm

milooaiss wrote:
Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga dia, mesti la orang yang proffesional ... kat mana boleh dapat cari?  

Nk tnya TT tak boleh jaga sndiri ke? Aku ada cousin mak dia sakit, tp dia jaga jugak. Lunch balik rumah. Pastu balik takde merayau mana2. Trus balik. Otw tu beli la makanan skit ke.
Back to top Go down
kancil
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 21
Join date : 04/10/2013

PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    Mon Dec 03, 2018 6:03 pm

milooaiss wrote:
Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga dia, mesti la orang yang proffesional ... kat mana boleh dapat cari?  

Kenapa mak kena operate ya? Sakit apa? Kalau nak cari part-time nurse ada banyak je sekarang... cuba google website home care ke, home nursing ke..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya    

Back to top Go down
 
Mak saya menjalani pembedahan beberapa hari yang lalu dan saya perlu orang yang jaga saya
Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Asas Sembang-sembang :: Buletin MSembang2-
Jump to: