Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 kekebasan kaki

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
popolan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 22/01/2012

PostSubject: kekebasan kaki   Mon Dec 02, 2013 1:25 pm

ari tu aku jumpa kawan lama ku, dan dia bg tau bhw kebelakangan ni kaki dia asyik rasa kebas, kadang2 x de perasaan langsung.
aku pernah dgr org kata bhw ni disbbkan olh kerosakan saraf kita. tp korang tau x ape yg menyebabkan kerosakan saraf? blh share ker?
korang pernah ade pengalaman mcm kawan aku ni x? klo ade, blh bg tau x camne nk rawat kekebasan kaki nie?
Back to top Go down
bola77
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 30
Join date : 12/11/2013

PostSubject: Re: kekebasan kaki   Tue Dec 03, 2013 12:07 pm

Kalau kncing manis dan saraf dah rosak, memang sakit dan sengsara nanti.
Sebelum terlambat, amalkanlah gaya hidup yang sihat, buat senaman lebih kerap dan jaga pemakanan yang seimbang.
Masalah Kerosakan saraf dan kencing manis ni tiada ubat tapi dapat dielakkan kalau kita jaga dari awal.


Back to top Go down
alyn
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 29/11/2013

PostSubject: Re: kekebasan kaki   Wed Dec 04, 2013 11:48 am

kat malaysia hampir setiap seorang daripada tujuh rakyat malaysia dikesan mengalami diabetes, syg rasa kawan u salah seorg yg dijangkiti diabetes. syg menghidapi diabetes dan mengalami kerosakan saraf yg menjejas pergerakkan kedua-dua kaki syg. setiap mlm syg akan terbangun sebab kaki syg sgt sakit, syg harap ada ubat atau rawatan yg dpt menghilang kesakitan syg...boleh tak bagi syg pendapat...

Back to top Go down
noorfaridahh
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 28/07/2013

PostSubject: Re: kekebasan kaki   Thu Dec 05, 2013 8:45 pm

aku tgh makan Livewell Mecomin skang sbb sebelum ni kaki aku pon selalu rasa kebas disbb oleh kerosakan saraf, nk jln pon susah.
aku dh makan mecomin ni selama 2 bulan dh dan kaki aku rasa ok skang, x de kebas lg.. dia dpt menyihatkan saraf kita gak!
tengok sini utk maklumat yg lanjut!
http://www.livewell2u.com/products.php?p=mecomin
Back to top Go down
warung77
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 06/12/2013

PostSubject: Re: kekebasan kaki   Fri Dec 06, 2013 3:47 am

Kencing manis akan buat saraf kita rosak, sebab tu kawan lama awak kaki rasa kebas. Lebih kurang 60-70% pesakit kencing manis ada maalah kerosakan saraf, dan peluang kaki kena potong adalah 27.7 kali lebih tinggi bagi penyakit kencing manis. Baik pi jumpa pakar saraf dengan cepat, harap2 merela boleh bantu.
Back to top Go down
noorfaridahh
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 28/07/2013

PostSubject: Re: kekebasan kaki   Sun Dec 22, 2013 11:48 pm

noorfaridahh wrote:
aku tgh makan Livewell Mecomin skang sbb sebelum ni kaki aku pon selalu rasa kebas disbb oleh kerosakan saraf, nk jln pon susah.
aku dh makan mecomin ni selama 2 bulan dh dan kaki aku rasa ok skang, x de kebas lg.. dia dpt menyihatkan saraf kita gak!
tengok sini utk maklumat yg lanjut!
http://www.livewell2u.com/products.php?p=mecomin

minta maaf.. lupa bhw I pun pesakit kencing manis.. dengan product tu.. i mmg berasa ok.. saraf kaki pun sudah ok...
Back to top Go down
popolan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 22/01/2012

PostSubject: Re: kekebasan kaki   Mon Mar 31, 2014 12:48 pm

noorfaridahh wrote:
aku tgh makan Livewell Mecomin skang sbb sebelum ni kaki aku pon selalu rasa kebas disbb oleh kerosakan saraf, nk jln pon susah.
aku dh makan mecomin ni selama 2 bulan dh dan kaki aku rasa ok skang, x de kebas lg.. dia dpt menyihatkan saraf kita gak!
tengok sini utk maklumat yg lanjut!
http://www.livewell2u.com/products.php?p=mecomin
hye you, kwn aku dh makan Livewell Mecomin yg awak cadang tu, dan dia bg tau bhw kaki die mmg rasa okey skrg ni, x asyik rasa kebas dh.. dia kata Mecomin tu mmg best la! hihi.. dia makan 1 capsule stiap kali dan 1 hari 3 kali lepas makan. kaki die mmg pulih byk dh..
Back to top Go down
bola77
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 30
Join date : 12/11/2013

PostSubject: Re: kekebasan kaki   Tue Apr 01, 2014 1:02 am

Pakcik saya cuba supplement selama sebulan, tapi kakinya masih sakit. Sekarang dia dah tak makan dah, dia makan ubat tahan sakit.
Back to top Go down
happyday90
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 22
Join date : 01/10/2013

PostSubject: Re: kekebasan kaki   Wed Apr 02, 2014 2:29 pm

makan supplement memang boleh menghilangkan kesakitan tapi ia lebih berkesan dgn tambah rawatan seperti akupunktur
Back to top Go down
teddybaggy
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 13/06/2013

PostSubject: Re: kekebasan kaki   Thu Apr 03, 2014 11:19 am

pak i juga ada sign macam in. I rasakan makan supplemen pun kena jaga makan tau,
macam tak boleh minum arak, hisap rokok untuk kebaikan badan dll .
Back to top Go down
catwang
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 44
Join date : 08/02/2012

PostSubject: Re: kekebasan kaki   Thu Apr 03, 2014 1:59 pm

aku ni pesakit kencing jg eh. dh lama pon dh, 5 tahun lebih.
kaki aku jg ade masalah kerosakkan dan kesakitan saraf, jd aku mmg paham perasaan wak lah. sbb kebanyakan pesakit kencing manis tu mmg ade masalah camni, dan mmg susah nk rawat gak!
aku nampak ade blogger yg bincang ttg produk Livewell Mecomin, ni blog die : http://cleffairy.com/?p=10877
rasa best gak! blh cuba. nnt aku nk check lebih details lg ttg Livewell Mecomin ni dulu. hihi
Back to top Go down
bantal77
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 12/11/2013

PostSubject: kekebasan kaki   Fri Apr 04, 2014 7:39 pm

Selain itu, saya rasa kalau boleh makan makanan seperti biji almond dan Oatmeal´╝î ia pasti akan bantu kurangkan paras gula darah.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: kekebasan kaki   Today at 8:28 pm

Back to top Go down
 
kekebasan kaki
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Kesihatan dan anda :: teknologi perubatan-
Jump to: