Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 atasi penjimatan Gadget baru seperti Phone!!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
lovelife
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 27
Join date : 13/11/2013

PostSubject: Re: atasi penjimatan Gadget baru seperti Phone!!   Mon Mar 28, 2016 1:13 pm

manne wrote:
beli dgn phone new pelan ade waranti ta? mcm mne dgn kontrak, ade sangkut dgn mane² kontrak lain ke!!

new phone pelan takde sebarang kontrak di knekan, dan pasal waranti pulak, memang tak ade , tp new phone pelan ade bagi waktu pembelian yg kite nk beli device protection ataupon tidak..
Back to top Go down
manne
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 21
Join date : 19/08/2013

PostSubject: Re: atasi penjimatan Gadget baru seperti Phone!!   Mon Mar 28, 2016 1:12 pm

beli dgn phone new pelan ade waranti ta? mcm mne dgn kontrak, ade sangkut dgn mane² kontrak lain ke!!
Back to top Go down
piechop
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 20/03/2012

PostSubject: Re: atasi penjimatan Gadget baru seperti Phone!!   Sat Mar 26, 2016 1:11 am

manne wrote:
kalau kite nk tuka sebelum 12 bulan tuh boley tak? atau ade penalti ke ape ke? atau takde pape tindakkan..

akan ade tindakan di ambil, bayaran balik bergantung jenis phone yg kite amik, klau amik telefon note 5 penalti dalam RM 900 mcm tuh~
Back to top Go down
manne
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 21
Join date : 19/08/2013

PostSubject: Re: atasi penjimatan Gadget baru seperti Phone!!   Sat Mar 26, 2016 1:09 am

kalau kite nk tuka sebelum 12 bulan tuh boley tak? atau ade penalti ke ape ke? atau takde pape tindakkan..
Back to top Go down
lovelife
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 27
Join date : 13/11/2013

PostSubject: Re: atasi penjimatan Gadget baru seperti Phone!!   Thu Mar 24, 2016 11:46 pm

bola77 wrote:
celcom newphone ni mcm sama je konsep ngan maxis zerolution..
dorg xde idea lain ke ? HAHA
mcm meniru je Razz


biase la tu.. itu baru namanya persaingan.. bila pembekal bersaing, kita pengguna yg untung.. ^^
tapi masing2 nk nk tunjuk kelebihan masing2.. mcm Celcom Newphone dengan Zerolution ni..
plan dorg mmg hampir sama, tapi yg membezakan nye tu, Celcome Newphone ni , kite tak terikat dengan satu phone je..
lepas 12 bulan dh boleh tukar phone baru dh.. tapi mcm biase la, kalau amik yang mahal sikit, kene tambah la..
Back to top Go down
bola77
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 30
Join date : 12/11/2013

PostSubject: Re: atasi penjimatan Gadget baru seperti Phone!!   Thu Mar 24, 2016 11:38 pm

celcom newphone ni mcm sama je konsep ngan maxis zerolution..
dorg xde idea lain ke ? HAHA
mcm meniru je Razz
Back to top Go down
piechop
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 20/03/2012

PostSubject: Re: atasi penjimatan Gadget baru seperti Phone!!   Wed Mar 23, 2016 5:25 pm

manne wrote:
Sekali dengan plan kan klau kite amik fon? tuh dapat murah dr biase kan? fon ape je yang dorng promosikan?

sekali dgn plan lah TT ,bnyak fon ade , more lates fon Razz Samsung Galaxy J7 ade, Galaxy A8 pon ade, Galaxy S6 edge kire terbaru pon dorng ade promosi kan dalam plan ni, bnyak lagi fon LTE yg dorng tawar~
Back to top Go down
manne
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 21
Join date : 19/08/2013

PostSubject: Re: atasi penjimatan Gadget baru seperti Phone!!   Wed Mar 23, 2016 5:21 pm

Sekali dengan plan kan klau kite amik fon? tuh dapat murah dr biase kan? fon ape je yang dorng promosikan?
Back to top Go down
vampire
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 01/10/2013

PostSubject: Re: atasi penjimatan Gadget baru seperti Phone!!   Tue Mar 22, 2016 6:05 pm

manne wrote:
perangai aku, aku selalu tuka-2 phone, pantang ade phone baru mesti aku teringgin nk pakai kdg2 duit aku sanggop berhabes kat gadget je! ade tak care yg leh atasi perangai aku ni? nk try untuk berjimat Sad

a.ah, bnyak fon yg celcom promosikan, kbnyakan yg mahal-2 sbb org tak mampu nk milikikan, so celcom buat promosi mcm ni, kire org-2 biase pon mampu milik lebih sng lah~ bayar bulan-2 kn, xde sampai bayar sedebuk byk tuh, pening plak diorng pikir balik bila beli fon, hahahaa~
Back to top Go down
piechop
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 20/03/2012

PostSubject: Re: atasi penjimatan Gadget baru seperti Phone!!   Tue Mar 22, 2016 6:02 pm

manne wrote:
perangai aku, aku selalu tuka-2 phone, pantang ade phone baru mesti aku teringgin nk pakai kdg2 duit aku sanggop berhabes kat gadget je! ade tak care yg leh atasi perangai aku ni? nk try untuk berjimat Sad

hahaha, teruk ni, nafsu kuda ke ape dgn gadget .. hahaha!! pernah dengar celcom NewPhone? celom ade promosi terbaru bab-2 fon ni, tak silap aku boley tuka-2 fon setiap 12 bulan, so takdelah kau mudah bosan Very Happy
Back to top Go down
manne
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 21
Join date : 19/08/2013

PostSubject: atasi penjimatan Gadget baru seperti Phone!!   Mon Mar 21, 2016 4:35 pm

perangai aku, aku selalu tuka-2 phone, pantang ade phone baru mesti aku teringgin nk pakai kdg2 duit aku sanggop berhabes kat gadget je! ade tak care yg leh atasi perangai aku ni? nk try untuk berjimat Sad
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: atasi penjimatan Gadget baru seperti Phone!!   Today at 4:05 pm

Back to top Go down
 
atasi penjimatan Gadget baru seperti Phone!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Asas Sembang-sembang :: Buletin MSembang2-
Jump to: