Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Pilih penyaman udara

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ari yy
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 05/12/2016

PostSubject: Pilih penyaman udara   Mon Mar 13, 2017 6:11 pm

Hari2 ni ade buat survey tentang penyaman udara, org2 cakap ade byk faktor utk dipertimbangkan....ni aku x tau byk la...nak tanya pandangan abang kakak...
Brand York, Panasonic dgn Daikin yg lebih byk org cakap baik lahh
Yg mane best sekali?
Back to top Go down
3456
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 07/12/2016

PostSubject: Re: Pilih penyaman udara   Mon Mar 13, 2017 6:34 pm

Aircon memg susah cari yg mane sesuai utk semua org...
Yg paling penting sekali jimat elektrik la...
Jimat wang mah Razz
Back to top Go down
tabitha23
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 07/12/2016

PostSubject: Re: Pilih penyaman udara   Mon Mar 13, 2017 7:51 pm

aiyoo....aku juga nak tau yg AC function apa baik, brand apa baik....
1 AC kat rumah x cukup la...
Cari dah lama
Back to top Go down
Iman93
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 10/03/2017

PostSubject: Re: Pilih penyaman udara   Wed Mar 15, 2017 3:24 pm

ari yy wrote:
Hari2 ni ade buat survey tentang penyaman udara, org2 cakap ade byk faktor utk dipertimbangkan....ni aku x tau byk la...nak tanya pandangan abang kakak...
Brand York, Panasonic dgn Daikin yg lebih byk org cakap baik lahh
Yg mane best sekali?

ya memang banyak faktor, bergantung pada fungsi apa you nak sebenarnya. klaw nak yg cepat sejuk , i akan undi pada York sebab jenama ni mmg rapid cooling dan dia ada quiet mode jd xkan bisinglah masa u tido
Back to top Go down
Iman93
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 10/03/2017

PostSubject: Re: Pilih penyaman udara   Wed Mar 15, 2017 3:39 pm

tabitha23 wrote:
aiyoo....aku juga nak tau yg AC function apa baik, brand apa baik....
1 AC kat rumah x cukup la...
Cari dah lama

nak cari fungsi apa ya ? sebab jenama lain2 utamakan fungsi lain2
Back to top Go down
maslinah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 15/03/2017

PostSubject: Re: Pilih penyaman udara   Wed Mar 15, 2017 9:09 pm

Iman93 wrote:
ari yy wrote:
Hari2 ni ade buat survey tentang penyaman udara, org2 cakap ade byk faktor utk dipertimbangkan....ni aku x tau byk la...nak tanya pandangan abang kakak...
Brand York, Panasonic dgn Daikin yg lebih byk org cakap baik lahh
Yg mane best sekali?

ya memang banyak faktor, bergantung pada fungsi apa you nak sebenarnya. klaw nak yg cepat sejuk , i akan undi pada York sebab jenama ni mmg rapid cooling dan dia ada quiet mode jd xkan bisinglah masa u tido

tapi kan makin byk funsi mkn mahal harganya?
ekonomi tak baik, tak boleh belanja byk sgt,
kena jimat skt
Back to top Go down
maslinah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 15/03/2017

PostSubject: Re: Pilih penyaman udara   Wed Mar 15, 2017 9:13 pm

ari yy wrote:
Hari2 ni ade buat survey tentang penyaman udara, org2 cakap ade byk faktor utk dipertimbangkan....ni aku x tau byk la...nak tanya pandangan abang kakak...
Brand York, Panasonic dgn Daikin yg lebih byk org cakap baik lahh
Yg mane best sekali?

mmg betul kena survey baik2 dulu,
hari tu akak i baru beli satu lps tu menyesal pulak
org lama pakai kipas pun dah cukup,
skrg semua nak pakai air-cond je,
tapi harga air-cond tu ada yg mmg malampau sgt. Mad
Back to top Go down
Fatin23
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 10/03/2017

PostSubject: Re: Pilih penyaman udara   Fri Mar 17, 2017 1:02 am

Iman93 wrote:
[quote: ya memang banyak faktor, bergantung pada fungsi apa you nak sebenarnya. klaw nak yg cepat sejuk , i akan undi pada York sebab jenama ni mmg rapid cooling dan dia ada quiet mode jd xkan bisinglah masa u tido

a-ah kan, i pun dengar member sebut pasal York ni , cakap dia cepat sejuk dan dia ada ion purifier fungsi jadi udara tu segar sikit
Back to top Go down
Fatin23
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 10/03/2017

PostSubject: Re: Pilih penyaman udara   Fri Mar 17, 2017 1:23 am

tabitha23 wrote:
aiyoo....aku juga nak tau yg AC function apa baik, brand apa baik....
1 AC kat rumah x cukup la...
Cari dah lama

klaw nak cari cepat sejuk bolehlah cuba York so far i dgr komen dia semua positif lepas tu jenama ni ada gelaran 'cooling king' dan fungsi quiet mood dia best la klaw umah ada budak2 kecik , mereka xkan terjaga sbb bunyi AC lg
Back to top Go down
ari yy
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 05/12/2016

PostSubject: Re: Pilih penyaman udara   Fri Mar 17, 2017 5:10 pm

Mmg York ni sgt bagus ke?
Nak double check...sebab ac x murah pun
Byk org kat ni cadangkan York
If ni mmg baik then ku terus pegi cari ni loh
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Pilih penyaman udara   

Back to top Go down
 
Pilih penyaman udara
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Komuniti :: Kopitiam Corner-
Jump to: