Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Pilih harga atau quality ?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
manne
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 21
Join date : 19/08/2013

PostSubject: Pilih harga atau quality ?    Mon Dec 16, 2013 2:00 pm

kalo bagi korang pilih, yg mana ko akan beli ? 
Michelin Primacy 3 ST - RM440 Quicksave USJ ataupun
Neuton NT8000 - RM220 Weng Heng Bukit Kemuning ? 
Saiz rim tayar 17"
Dah research banyak kedai, baru tahu harga tayar Michelin agak tinggi. satu 3ST blh beli 2 tayar Neuton.. tapi masih ada byk orang pakai Michelin? i tak faham
Back to top Go down
minzi
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 24
Join date : 28/01/2012

PostSubject: Re: Pilih harga atau quality ?    Tue Dec 17, 2013 12:31 pm

dik cuba timbangkan sama ada nyawa lebih penting atau wang? tentulah nyawa! jadi lebih safe kalo pilih tayar yang mahal sikit la...
Back to top Go down
ronlim
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 20
Join date : 24/01/2012

PostSubject: Re: Pilih harga atau quality ?    Wed Dec 18, 2013 7:31 pm

x dpt nak beli satu pun...harga agak mahal huh?
Back to top Go down
cabbagemint
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 11/07/2012

PostSubject: Re: Pilih harga atau quality ?    Thu Dec 19, 2013 7:32 am

Walaupun harga Michelin ni agak tinggi kalao berbanding dgn jenama biasa lain tapi saya rasa dgn kualiti yg Michelin bagi mmg dah berbaloi. Saya suka Michelin Primacy 3ST sebab mmg selesa masa memandu terutamanya masa perjalanan jauh.. juga jimat minyak.
Back to top Go down
thomasim87
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 18/09/2012

PostSubject: Re: Pilih harga atau quality ?    Fri Dec 20, 2013 10:52 pm

Kalao bayar lebih sikit boleh dpt produk berkualiti macam Michelin Primacy 3ST mmg berbaloi dah. Michelin mmg menjamin dlm segi keselamatan , tahan lama dan mmg berkualiti mutu. Kalao masih fikir harganya terlalu tinggi...apa kata tunggu promosi nanti? Sekarang kalao beli 2 tayar akan percuma satu cooler bag
http://www.michelin.com.my/Buying-Guides/Promotions/Spotlight/1.html
Back to top Go down
noorfaridahh
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 28/07/2013

PostSubject: Re: Pilih harga atau quality ?    Mon Dec 23, 2013 1:55 pm

thomasim87 wrote:
Kalao bayar lebih sikit boleh dpt produk berkualiti macam Michelin Primacy 3ST mmg berbaloi dah. Michelin mmg menjamin dlm segi keselamatan , tahan lama dan mmg berkualiti mutu. Kalao masih fikir harganya terlalu tinggi...apa kata tunggu promosi nanti?  Sekarang kalao beli 2 tayar akan percuma satu cooler bag
http://www.michelin.com.my/Buying-Guides/Promotions/Spotlight/1.html

mengapa u tak perlu tyre plus... kerana ada free inspection....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Pilih harga atau quality ?    Today at 8:27 pm

Back to top Go down
 
Pilih harga atau quality ?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Dunia Permotoran :: Automotif-
Jump to: