Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 tlg bagi cadangan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
miniang
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 16
Join date : 06/02/2012

PostSubject: tlg bagi cadangan   Mon Mar 25, 2013 8:12 pm

sesape disini pernah belaja kat uk x? adik sy baru dpt keputusan spm die, tengah plan nak pigi belaja kat uk, dulu sy belaja kat australia, jd sy pun langsung x tau sistem pendidikan kat uk.
cuma nak tanya, uni mana satu yg paling sesuai tok A level? ade sape tau?
Back to top Go down
HLmilk88
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 26/03/2013

PostSubject: Re: tlg bagi cadangan   Tue Mar 26, 2013 12:52 pm

Situasi ku ni pula... Ayahku bg ku belajar di UK kot...
Tapi mak kate study 3+0 juge same...
Samekah? Sesiapa ade info ttg ni...
Back to top Go down
watery
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 26/03/2013

PostSubject: Re: tlg bagi cadangan   Tue Mar 26, 2013 5:42 pm

beberapa tahun lalu, i study kat uk. sistem pendidikan kat sana memang beza dengan yang kat sini la.
pada pendapat i, belajar kat uk memang best. apa yang u nak study lepas a level? lebih baik kalau sambung belajar kat uni yang sama lepas a level la
Back to top Go down
catwang
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 44
Join date : 08/02/2012

PostSubject: Re: tlg bagi cadangan   Wed Mar 27, 2013 10:25 pm

hmmm.. kemungkinan accounting la.. sebab sy minat course tu
tp mahal x kos kehidupan kat sana? sebab pounds.. 5 kali ganda RM.. lol
takut nanti x larat nak tanggung beban tu.. ><
Back to top Go down
bazinga8888
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 05/04/2012

PostSubject: Re: tlg bagi cadangan   Thu Mar 28, 2013 3:32 pm

miniang wrote:
sesape disini pernah belaja kat uk x? adik sy baru dpt keputusan spm die, tengah plan nak pigi belaja kat uk, dulu sy belaja kat australia, jd sy pun langsung x tau sistem pendidikan kat uk.
cuma nak tanya, uni mana satu yg paling sesuai tok A level? ade sape tau?

Kalo korang nak pigi UK, kak aku ade suggestion di sini....
Pigilah UK education fair di KL, Penang, Kuching dan Kota Kinabalu...
Sebyk 80 Uk uni join exhibition ni...Bradford College ,Cambridge Education Group, University of Warwick dan byk lg...
Byk info dr Uk korang akan dpt!
Nak tau lebih detail, searchlah sini -->http://www.educationuk.org/Malaysia/Page/EventDetailsLayout/EventsDetailsPage?eventID=1262440185136
Back to top Go down
mikkesho
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 14
Join date : 09/02/2012

PostSubject: Re: tlg bagi cadangan   Fri Mar 29, 2013 1:57 pm

event ni nampak mcm syok noh.. byk seminar.. ade lucky draw lagi.. lepas i tengok ade lucky draw, terus register dulu!! haha.. harap dpt menang hadiah..wakaka
seminar2 smua tu pun nampak best.. terutamanya yg masuk top 10 uk university.. smua org pun rebut nak masuk.. harap diorang akan bagi tips utk masuk uni tu.. hehe
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: tlg bagi cadangan   Today at 8:30 pm

Back to top Go down
 
tlg bagi cadangan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Pendidikan :: Portal Sekolah atau Pengajian Tinggi-
Jump to: