Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
zooro
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 7
Join date : 17/04/2017

PostSubject: wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?   Fri Apr 21, 2017 6:35 pm

hi korg,aku dah nk terminate wifi umah aku ni..adik2 aku pon mls guna sbb slow line..aku ingt aku nk tukar postpaid yg quota byk.sbb aku yg nk byar.aku ingt nk share je dgn fmily aku ni.ade ke hah yg bole share reramai?
Back to top Go down
MohdDavid
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 10
Join date : 13/07/2016
Age : 28
Location : Seremban

Character sheet
Sembang-sembang malaysian: 50

PostSubject: Re: wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?   Tue Apr 25, 2017 4:41 pm

zooro wrote:
hi korg,aku dah nk terminate wifi umah aku ni..adik2 aku pon mls guna sbb slow line..aku ingt aku nk tukar postpaid yg quota byk.sbb aku yg nk byar.aku ingt nk share je dgn fmily aku ni.ade ke hah yg bole share reramai?

Pelan postpaid ada had... wifi tak de had...
So mana satu yg u guys nak? Setiap benda yg baik ada jugak buruk dia.
Back to top Go down
fazirdidunia
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 07/11/2016

PostSubject: Re: wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?   Tue Apr 25, 2017 5:38 pm

Apa susah kan unifi ada. kekeke
Sign up skrg ada diskaun lagi. bounce
Back to top Go down
Red Chili
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 6
Join date : 16/03/2017
Age : 30
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?   Wed Apr 26, 2017 3:42 pm

MohdDavid wrote:
zooro wrote:
hi korg,aku dah nk terminate wifi umah aku ni..adik2 aku pon mls guna sbb slow line..aku ingt aku nk tukar postpaid yg quota byk.sbb aku yg nk byar.aku ingt nk share je dgn fmily aku ni.ade ke hah yg bole share reramai?

Pelan postpaid ada had... wifi tak de had...
So mana satu yg u guys nak? Setiap benda yg baik ada jugak buruk dia.

wifi kalau rmai guna mmg line lembap.skrg wifi pon byk problem..btter ko pkai postpaid je,byar pon puas hati..tak suma mhal postpaid pon..kna pndai plih la..
Back to top Go down
zeeta
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 7
Join date : 13/03/2017

PostSubject: Re: wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?   Thu Apr 27, 2017 11:30 am

fazirdidunia wrote:
Apa susah kan unifi ada. kekeke
Sign up skrg ada diskaun lagi. bounce

aku yg pkai unifi ni pon dah nk tukar pakai postpaid..aku tgk postpaid yg bole share skrg Clcm yg byk offer mcm2.data byk bole la nk kongsi dgn sape pon.tp msti mhal gile la.hahaha
Back to top Go down
hati-hati ku
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 15
Join date : 24/08/2016

PostSubject: Re: wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?   Thu Apr 27, 2017 2:50 pm

ko pakai telco apa skrg? klau ko pakai celcom first plan blh tambah suppline je, xpaya sign up pelan lain
I rasa sama dgn Zeeta tu
Back to top Go down
Faraharidah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 20/09/2016

PostSubject: Re: wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?   Thu Apr 27, 2017 3:06 pm

Red Chili wrote:
wifi kalau rmai guna mmg line lembap.skrg wifi pon byk problem..btter ko pkai postpaid je,byar pon puas hati..tak suma mhal postpaid pon..kna pndai plih la..

setuju! gune je postpaid, dpt unlimited calls jugak
nak addon quota bila2 pun blh
Back to top Go down
Bigmama520
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?   Thu Apr 27, 2017 6:17 pm

zooro wrote:
hi korg,aku dah nk terminate wifi umah aku ni..adik2 aku pon mls guna sbb slow line..aku ingt aku nk tukar postpaid yg quota byk.sbb aku yg nk byar.aku ingt nk share je dgn fmily aku ni.ade ke hah yg bole share reramai?

berapa org gune? blh try Zeeta kata tu, mcm not bad
klau ade data unlimited tukar yg tu baru berbaloi, tapi diorg pun buat business mmg charge tinggi jugak
Back to top Go down
macho1
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 28/04/2017

PostSubject: Re: wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?   Fri Apr 28, 2017 12:36 pm

zooro wrote:
hi korg,aku dah nk terminate wifi umah aku ni..adik2 aku pon mls guna sbb slow line..aku ingt aku nk tukar postpaid yg quota byk.sbb aku yg nk byar.aku ingt nk share je dgn fmily aku ni.ade ke hah yg bole share reramai?
Okay ke plan yg bole share ni?data x cpt abis ke?
Back to top Go down
zeeta
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 7
Join date : 13/03/2017

PostSubject: Re: wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?   Fri Apr 28, 2017 4:40 pm

macho1 wrote:

Okay ke plan yg bole share ni?data x cpt abis ke?

xde la..plan ni mmg dikhaskan utk shre pon..aku lusa dh nk tukar..aku dh survey btol2 dah..mcm aku mmg nk kna ambil first Platinum sbb fmily aku smpai 5org...so dapat la 70gb punya..gpon dlexible klau korg nk kurangkan quota bila2 msa pon bole..
Back to top Go down
azlan thor
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 11
Join date : 16/03/2017

PostSubject: Re: wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?   Sat Apr 29, 2017 1:20 am

zooro wrote:
hi korg,aku dah nk terminate wifi umah aku ni..adik2 aku pon mls guna sbb slow line..aku ingt aku nk tukar postpaid yg quota byk.sbb aku yg nk byar.aku ingt nk share je dgn fmily aku ni.ade ke hah yg bole share reramai?

wifi mmg slow. better guna postpaid pastu share among ahli keluatga kan senang. banyak fardah guna postpaid nih. skrg mcm2 jnis telco yg ada plan tenet utk kegunaan besar.
Back to top Go down
zooro
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 7
Join date : 17/04/2017

PostSubject: Re: wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?   Tue May 02, 2017 10:54 am

azlan thor wrote:
wifi mmg slow. better guna postpaid pastu share among ahli keluatga kan senang. banyak fardah guna postpaid nih. skrg mcm2 jnis telco yg ada plan tenet utk kegunaan besar.

aku dah g centre tya.org rekomen Tlco C..sbb ada yg khas kan tuk shring data..so far aku tgok mmg brminat la..plan ni siap bole allocate data dia..mmg senang kje la..mcm aku sesuai amik platinum pnya,sbb kna share 5org..data pon smpai 70gb..mmg ckup dah tu..ada dpt unlimited calls lg kt suma network..
Back to top Go down
Chloe121
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 08/08/2017

PostSubject: Re: wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?   Tue Aug 08, 2017 8:46 pm

Hai, kawan-kawan. Saya juga ingin mencari pakej internet data plan yang boleh berkongsi bersama ahli keluarga. Ada sesiapa yang ada cadangan untukku? Mana satu syarikat telekomunikasi yang ada menawarkan pakej internet data plan macam ini?
Back to top Go down
popo
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 09/08/2017

PostSubject: Re: wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?   Wed Aug 09, 2017 4:31 pm

so, pln skrg yg best utk share is tlcc C? sampai bila tu promosi? apa name plan tu? minta tlg kwn2!
Back to top Go down
haha11
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 09/08/2017

PostSubject: Re: wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?   Wed Aug 09, 2017 5:07 pm

zooro wrote:
azlan thor wrote:
wifi mmg slow. better guna postpaid pastu share among ahli keluatga kan senang. banyak fardah guna postpaid nih. skrg mcm2 jnis telco yg ada plan tenet utk kegunaan besar.

aku dah g centre tya.org rekomen Tlco C..sbb ada yg khas kan tuk shring data..so far aku tgok mmg brminat la..plan ni siap bole allocate data dia..mmg senang kje la..mcm aku sesuai amik platinum pnya,sbb kna share 5org..data pon smpai 70gb..mmg ckup dah tu..ada dpt unlimited calls lg kt suma network..

Hi, apa nama plan yg ada kat tlcc C? best x plan ni? dia fungsi mcm allocate data? boleh allocate brp handset? mcm best je, dpt unlimited calls lg kat suma network!! wow, share ckit. tq
Back to top Go down
popo
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 09/08/2017

PostSubject: Re: wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?   Thu Aug 10, 2017 10:22 pm

zeeta wrote:
macho1 wrote:

Okay ke plan yg bole share ni?data x cpt abis ke?

xde la..plan ni mmg dikhaskan utk shre pon..aku lusa dh nk tukar..aku dh survey btol2 dah..mcm aku mmg nk kna ambil first Platinum sbb fmily aku smpai 5org...so dapat la 70gb punya..gpon dlexible klau korg nk kurangkan quota bila2 msa pon bole..

wow, 5org dpt 70gb, menarik pun statement ni. sorg dpt 14GB, syokkan, x yah layan kita nk guna bgaimnepun. ok. i akan tukar line besok. tkx guys
Back to top Go down
haha11
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 09/08/2017

PostSubject: Re: wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?   Thu Aug 10, 2017 10:48 pm

zeeta wrote:
macho1 wrote:

Okay ke plan yg bole share ni?data x cpt abis ke?

xde la..plan ni mmg dikhaskan utk shre pon..aku lusa dh nk tukar..aku dh survey btol2 dah..mcm aku mmg nk kna ambil first Platinum sbb fmily aku smpai 5org...so dapat la 70gb punya..gpon dlexible klau korg nk kurangkan quota bila2 msa pon bole..

ye, 5org share 70gb dari celcome GBshare plan ni mmg choice terbaik pun, dpt jimat banyak duit!
Back to top Go down
nana00
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 11/08/2017

PostSubject: Re: wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?   Fri Aug 11, 2017 8:52 pm

pelan GBshare dari celcom ok je, dpt kongsi data ngan kwn dan member umah, x ambik masa pun, tekan ckit kat app die - celcom postpaid app, sgt senang, jauh pun dpt share data! best! bounce
Back to top Go down
Chloe121
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 08/08/2017

PostSubject: Re: wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?   Sat Aug 12, 2017 2:20 pm

Terima kasih atas maklum balas yg diberikan. Telco Celcom merupakan pilihan kebanyakan org. Saya juga membuat pertimbangan sama utk subscribe pelan ini.
Back to top Go down
Chloe121
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 08/08/2017

PostSubject: Re: wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?   Sat Aug 12, 2017 2:22 pm

Telco Celcom ini memang sesuai untuk berkongsi kuota internet bersama kwn-kwn dan family. Marilah bersama-sama subscribe pelan internet ni.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?   

Back to top Go down
 
wujud tak pelan tenet yg bole kongsi rmai2?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Dunia ICT-
Jump to: