Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Internet data hilang dn abes cepat

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)
avatar

Posts : 49
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Internet data hilang dn abes cepat   Thu Dec 01, 2016 5:22 pm

Aku tengah menghadapi masalah! Entah knp internet quota aku makan banyak, ia tlh mengakibatkan aku x dpt online dlm hujung bulan. Oleh itu, aku dah pergi tukar internet pelan yg ade byk data punya. Manakala hal ini masih xdpt diselesaikan sbb data abes cepat jugak! Aku cuma pakai seperti biasa, x tengok youtube ke ape2 video. Knp camni ehh? Data2 semua tu dah pergi mane ni? Hairan betol!
Back to top Go down
hudacomel
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 02/12/2016

PostSubject: Re: Internet data hilang dn abes cepat   Fri Dec 02, 2016 4:26 pm

kenapa nak kena pening2 tukar je lah plan ape susahnye...
sebab sekarang x mcm zaman dulu semua terhad.. sekarang telco mcm jenis ade.. tapi sy saran kan kamu pakai postpaid je senang..
Back to top Go down
drekyee
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 15
Join date : 01/01/2012

PostSubject: Re: Internet data hilang dn abes cepat   Fri Dec 02, 2016 5:19 pm

milooaiss wrote:
Aku tengah menghadapi masalah! Entah knp internet quota aku makan banyak, ia tlh mengakibatkan aku x dpt online dlm hujung bulan. Oleh itu, aku dah pergi tukar internet pelan yg ade byk data punya. Manakala hal ini masih xdpt diselesaikan sbb data abes cepat jugak! Aku cuma pakai seperti biasa, x tengok youtube ke ape2 video. Knp camni ehh? Data2 semua tu dah pergi mane ni? Hairan betol!

hurmmm bagi masalah awk, awk x cuba ke nak pasang wifi kat rumah?? sebab pakai data pun agak menyusahkan sebab bukannye laju pun kalau trngok youtube dan sebagainye...
Back to top Go down
holdenkia
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 06/07/2013

PostSubject: Re: Internet data hilang dn abes cepat   Mon Dec 05, 2016 5:17 pm

hudacomel wrote:
kenapa nak kena pening2 tukar je lah plan ape susahnye...
sebab sekarang x mcm zaman dulu semua terhad.. sekarang telco mcm jenis ade.. tapi sy saran kan kamu pakai postpaid je senang..

kan pelan pascabayar mahal ni? aku lbh rekomen pakai prabayar sbb guna berapa bayar berapa, xkan bazir duit.
Back to top Go down
pemudasepi
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 05/12/2016

PostSubject: Re: Internet data hilang dn abes cepat   Tue Dec 06, 2016 11:35 am

holdenkia wrote:
hudacomel wrote:
kenapa nak kena pening2 tukar je lah plan ape susahnye...
sebab sekarang x mcm zaman dulu semua terhad.. sekarang telco mcm jenis ade.. tapi sy saran kan kamu pakai postpaid je senang..

kan pelan pascabayar mahal ni? aku lbh rekomen pakai prabayar sbb guna berapa bayar berapa, xkan bazir duit.
Betul wei. Postpaid mahal wei. Kau bayangkan la sampai seratus hengget harga dia. Mmg la snang. Tp mahal. And untuk pemuda sepi mcam aku ni, apa je la sangat tenet tuu utk aku. Sad Takde ke postpaid yang offer murah and sikit je data dia. Kan lagi memudahkan.
Back to top Go down
hudacomel
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 02/12/2016

PostSubject: Re: Internet data hilang dn abes cepat   Tue Dec 06, 2016 3:50 pm

pemudasepi wrote:

Betul wei. Postpaid mahal wei. Kau bayangkan la sampai seratus hengget harga dia. Mmg la snang. Tp mahal. And untuk pemuda sepi mcam aku ni, apa je la sangat tenet tuu utk aku. Sad Takde ke postpaid yang offer murah and sikit je data dia. Kan lagi memudahkan.

siapa kate postpaid mahal??? sy pakai postpaid celcom je murah gila tau.. paling best sy guna celcom first platinum.. baru RM 150.. data byk gile dari telco2 yg lain offer.. 60GB sebulan tuuu bykkan? siap ade unlmited calls to all network, unlimited social apps, free access itflix.. tgk la wyg kat rumah je smpai lebam.. kalau rase mahal juga, dia ade plan first gold 20GB RM 80 and plan latest Celcom first gold plus RM 98 dpt 40GB..
Back to top Go down
montyashley
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 10
Join date : 16/11/2011

PostSubject: Re: Internet data hilang dn abes cepat   Thu Dec 08, 2016 3:01 am

hudacomel wrote:

siapa kate postpaid mahal??? sy pakai postpaid celcom je murah gila tau.. paling best sy guna celcom first platinum.. baru RM 150.. data byk gile dari telco2 yg lain offer.. 60GB sebulan tuuu bykkan? siap ade unlmited calls to all network, unlimited social apps, free access itflix.. tgk la wyg kat rumah je smpai lebam.. kalau rase mahal juga, dia ade plan first gold 20GB RM 80 and plan latest Celcom first gold plus RM 98 dpt 40GB..

Ohh... Aku tahu postpaid ni! Kan data tu asing punya.. Kini pengguna cuma tambah RM10 pastu data2 semua boleh gabungkan sekali dah.. xyah asing ke data biasa dn data hujung minggu. senang kan?
Back to top Go down
montyashley
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 10
Join date : 16/11/2011

PostSubject: Re: Internet data hilang dn abes cepat   Thu Dec 08, 2016 3:06 am

holdenkia wrote:

kan pelan pascabayar mahal ni? aku lbh rekomen pakai prabayar sbb guna berapa bayar berapa, xkan bazir duit.

Kini, telco2 semua mengeluarkan pelan internet xkira prabayar ke atau pascabayar, harga mereka hampir sama je. Pelan pascabayar akan auto renew manakala prabayar menyusahkan sikit sbb pengguna kena asyik pergi beli topup kredit apabila dah expired.
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)
avatar

Posts : 49
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: Internet data hilang dn abes cepat   Thu Dec 08, 2016 3:22 am

drekyee wrote:

hurmmm bagi masalah awk, awk x cuba ke nak pasang wifi kat rumah?? sebab pakai data pun agak menyusahkan sebab bukannye laju pun kalau trngok youtube dan sebagainye...

tinggal kat hostel camne nak pasang wifi?? lagipun, wifi caj mahal sungguh, aku x mampos bayar ni. haizz
Back to top Go down
drekyee
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 15
Join date : 01/01/2012

PostSubject: Re: Internet data hilang dn abes cepat   Thu Dec 08, 2016 9:07 pm

milooaiss wrote:
[

tinggal kat hostel camne nak pasang wifi?? lagipun, wifi caj mahal sungguh, aku x mampos bayar ni. haizz

hahahaha aduiiiiyaii tinggal hostel rupenye... tapi ok jgak kalau awk pakai celcom plan yg baru tu kan dorg ade offer GB byk gile.. setaraf sgn wifi jgak GB dia.. laju pun not bad jgak.. try la ramai kwn2 sy dah pkai.. sy otw hehehehe..
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)
avatar

Posts : 49
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: Internet data hilang dn abes cepat   Sat Dec 10, 2016 10:55 pm

drekyee wrote:

hahahaha aduiiiiyaii tinggal hostel rupenye... tapi ok jgak kalau awk pakai celcom plan yg baru tu kan dorg ade offer GB byk gile.. setaraf sgn wifi jgak GB dia.. laju pun not bad jgak.. try la ramai kwn2 sy dah pkai.. sy otw hehehehe..

trimekasih atas cadangan kau. Mungkin inilah sampai masa utk aku tukar internet pelan dah. Aku akn buat survey lg sebelum akn amibik yg mane2.
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)
avatar

Posts : 49
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: Internet data hilang dn abes cepat   Sat Dec 10, 2016 10:58 pm

montyashley wrote:

Kini, telco2 semua mengeluarkan pelan internet xkira prabayar ke atau pascabayar, harga mereka hampir sama je. Pelan pascabayar akan auto renew manakala prabayar menyusahkan sikit sbb pengguna kena asyik pergi beli topup kredit apabila dah expired.

betol kata. tulah sbb aku kata kena buat survey lg sebelum ambik yg mane2.. walaupn semua ni nampak hampir sama je, tp kena ade lbh perbezaan sikit kan haha. aku takut ambik yg x memuas hati punya, masa tu mesti duka cite! LOL
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Internet data hilang dn abes cepat   

Back to top Go down
 
Internet data hilang dn abes cepat
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Dunia ICT-
Jump to: