Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
amran basri
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 20/10/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Oct 20, 2016 10:12 am

aku dah pakai pelan Celcom First Gold tu,memang berbaloi walaupun RM98 sbulan sbb aku dpt 12gb sebulan lepastu aku dpt unlimited Whatsapp ngan Wechat der.......
Back to top Go down
Rashdan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 15
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Oct 20, 2016 10:16 am

dulu aku pakai RM80 punye plan tapi skarang dah upgrade RM98 dpt extra 2gb ni gara gara nak pakai iphone 7 lah ni.
tapi aku x kisah bro sbb dah pakai phone canggih x kan x nak upgrade tenet plak kan? Laughing
Back to top Go down
rotijon3
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Oct 20, 2016 10:20 am

tunpernami wrote:
byk gile iklan First Gold kat dorang tepek kat LRT la,bas la.
Semak wey!bagus sgt ke? pig

mane2 telco pown ade promo brother!
mane2 telco pown ade baik buruknye!
sendiri mau ingat!
Back to top Go down
Nur Salamah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 20/10/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Oct 20, 2016 10:29 am

ade je kengkawan saya yang guna pelan First Gold ni...ada yang guna Masis tapi Masis dah dah x de Yonder music......kalau First Gold ni dapat unlimited WHATSAPP/WECHAT dengan YONDER MUSIC.......hurmmmmm........
Back to top Go down
pramugaricantik
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 20/10/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Oct 20, 2016 10:37 am

Nur Salamah wrote:
ade je kengkawan saya yang guna pelan First Gold ni...ada yang guna Masis tapi Masis dah dah x de Yonder music......kalau First Gold ni dapat unlimited WHATSAPP/WECHAT dengan YONDER MUSIC.......hurmmmmm........

bagi saya pula,saya prefer guna plan dengan data yang lebih kerana saya mempunyai anak-anak yang memang sangat suka melihat youtube especially school holiday dan mereka juga boleh guna data itu untuk pembelajaran mereka.saya pengguna First Gold RM98,jadi saya tahu dan the line juga sangat bagus di kawasan perumahan saya.


Last edited by pramugaricantik on Mon Oct 24, 2016 2:56 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Rashdan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 15
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Oct 20, 2016 10:44 am

pramugaricantik wrote:
Nur Salamah wrote:
ade je kengkawan saya yang guna pelan First Gold ni...ada yang guna Masis tapi Masis dah dah x de Yonder music......kalau First Gold ni dapat unlimited WHATSAPP/WECHAT dengan YONDER MUSIC.......hurmmmmm........

bagi saya pula,saya prefer guna plan dengan data yang lebih kerana saya mempunyai anak-anak yang memang sangat suka melihat youtube especially school holiday dan mereka juga boleh guna data itu untuk pembelajaran mereka.saya pengguna First Gold RM98,jadi saya tahu dan the line juga sangat bagus di kawasan perumahan saya.

aku sendiri dah upgrade plan First Gold sebab aku pakai iphone 7.
aku rase ok je.
coverage pun bagus bile aku balik perak.


Last edited by Rashdan on Mon Oct 24, 2016 2:59 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
kempunga
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Oct 20, 2016 11:50 am

Rashdan wrote:
pramugaricantik wrote:
Nur Salamah wrote:
ade je kengkawan saya yang guna pelan First Gold ni...ada yang guna Masis tapi Masis dah dah x de Yonder music......kalau First Gold ni dapat unlimited WHATSAPP/WECHAT dengan YONDER MUSIC.......hurmmmmm........

but for me,im prefer guna plan with a lot of data coz i have a kids yang memang love to watch youtube especially school holiday and they able to search for learning juga.i pengguna First Gold so i know and the line was very good di tempat i.

aku sendiri dah upgrade plan First Gold sebab aku pakai iphone 7.
aku rase ok je.
coverage pun bagus bile aku balik perak.

ye ke?tapi limited stock kan tok iPhone 7 ni?masing masing punya pendapat sendiri
Back to top Go down
glenmarie
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 20/10/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Oct 20, 2016 12:00 pm

tolong recommend data telco mane yang paling byk...! Twisted Evil
Back to top Go down
Bigmama520
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Oct 20, 2016 4:04 pm

Rashdan wrote:
dulu aku pakai RM80 punye plan tapi skarang dah upgrade RM98 dpt extra 2gb ni gara gara nak pakai iphone 7 lah ni.
tapi aku x kisah bro sbb dah pakai phone canggih x kan x nak upgrade tenet plak kan? Laughing

nampak mcm plan First Gold ni bagus sikit la dari yang dulu dulu punya plan.....
Back to top Go down
Rashdan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 15
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Oct 20, 2016 4:09 pm

Bigmama520 wrote:
Rashdan wrote:
dulu aku pakai RM80 punye plan tapi skarang dah upgrade RM98 dpt extra 2gb ni gara gara nak pakai iphone 7 lah ni.
tapi aku x kisah bro sbb dah pakai phone canggih x kan x nak upgrade tenet plak kan? Laughing

nampak mcm plan First Gold ni bagus sikit la dari yang dulu dulu punya plan.....

memang lagi byk bagus pun bro.ko bandingkan dengan plan yg dulu dgn plan yang RM98 ni.Whatsapp,Wechat x de had bro! lol!
Back to top Go down
Rashdan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 15
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Oct 20, 2016 4:12 pm

glenmarie wrote:
tolong recommend data telco mane yang paling byk...! Twisted Evil

kalo aku,aku suruh ko ambik je plan First Gold tu.byk previlage ko dpt.x yah risau data habis cepat.12gb,ape ko nak kisah? lol!
Back to top Go down
tunpernami
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Oct 20, 2016 4:21 pm

amran basri wrote:
aku dah pakai pelan Celcom First Gold tu,memang berbaloi walaupun RM98 sbulan sbb aku dpt 12gb sebulan lepastu aku dpt unlimited Whatsapp ngan Wechat der.......

tau la die bagi byk free tapi x yah la nak cite pepanjang kat sini.semak la.aku tau la coverage sume oka tapi semak ko tau x.!
Back to top Go down
Rashdan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 15
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Fri Oct 21, 2016 10:33 am

tunpernami wrote:
amran basri wrote:
aku dah pakai pelan Celcom First Gold tu,memang berbaloi walaupun RM98 sbulan sbb aku dpt 12gb sebulan lepastu aku dpt unlimited Whatsapp ngan Wechat der.......

tau la die bagi byk free tapi x yah la nak cite pepanjang kat sini.semak la.aku tau la coverage sume oka tapi semak ko tau x.!

jgn mcmtu bro.ko kene try dulu.ko dah tau sume ok n bayk free unlimited kan?kalau boleh aku nak bagi tau sume org iphone 7 ngan pakej RM98 berbaloi! pirat
Back to top Go down
tunpernami
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Fri Oct 21, 2016 10:37 am

Rashdan wrote:
tunpernami wrote:
amran basri wrote:
aku dah pakai pelan Celcom First Gold tu,memang berbaloi walaupun RM98 sbulan sbb aku dpt 12gb sebulan lepastu aku dpt unlimited Whatsapp ngan Wechat der.......

tau la die bagi byk free tapi x yah la nak cite pepanjang kat sini.semak la.aku tau la coverage sume oka tapi semak ko tau x.!

jgn mcmtu bro.ko kene try dulu.ko dah tau sume ok n bayk free unlimited kan?kalau boleh aku nak bagi tau sume org iphone 7 ngan pakej RM98 berbaloi! pirat

tengok la.aku amek pakej yang murah-murah mcm RM80 dulu tu ke.tgok la.
Back to top Go down
Rashdan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 15
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Fri Oct 21, 2016 3:04 pm

tunpernami wrote:
Rashdan wrote:
tunpernami wrote:
amran basri wrote:
aku dah pakai pelan Celcom First Gold tu,memang berbaloi walaupun RM98 sbulan sbb aku dpt 12gb sebulan lepastu aku dpt unlimited Whatsapp ngan Wechat der.......

tau la die bagi byk free tapi x yah la nak cite pepanjang kat sini.semak la.aku tau la coverage sume oka tapi semak ko tau x.!

jgn mcmtu bro.ko kene try dulu.ko dah tau sume ok n bayk free unlimited kan?kalau boleh aku nak bagi tau sume org iphone 7 ngan pakej RM98 berbaloi! pirat

tengok la.aku amek pakej yang murah-murah mcm RM80 dulu tu ke.tgok la.

rugi bro...aku rase baik ko amek je yg RM98 ni x bebab bro.dpt extra 2gb lagi.
Back to top Go down
ari yy
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 05/12/2016

PostSubject: Celcom BLUE   Today at 5:05 pm

Pakai Celcom Blue plan lah....
Murah lagi byk data (4GB)
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Today at 8:27 pm

Back to top Go down
 
Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Mobile-
Jump to: